Política

Rajoy esclata contra les “amenaces i intimidacions”

El president espanyol no pot contenir la ràbia i qualifica el suport a Mas d'“impropi d'un país democràtic”

Sánchez ataca els que “ovacionen” Mas per haver “fracturat Catalunya socialment”

Mariano Rajoy volia veure Artur Mas quedar sol i ahir no va poder contenir la ràbia pel bany de masses. “Les manifestacions, amenaces i presències intimidatòries davant dels tribunals són absolutament inacceptables”, va esclatar el president espanyol. “És impropi d'un país democràtic com és Espanya!”, es va escandalitzar Rajoy precisament des de Brussel·les, internacionalitzant encara més el conflicte i posant en l'agenda europea la carpeta catalana. El mateix líder del PP que ha judicialitzat un problema que és polític i controla el poder judicial espanyol va demanar respecte per la separació de poders.

“La justícia és independent” i “vetlla perquè és compleixi la llei”, va assegurar Rajoy, tot i que Brussel·les, en els seus informes, posa Espanya a la cua d'Europa en independència judicial. Abans de reunir-se amb els seus homòlegs en una cimera, el president espanyol va acusar els que donen suport a Mas d'“amenaçar i intentar disminuir la justícia i que els jutges no prenguin les decisions com les han de prendre”.

Els 400 alcaldes amb la vara alçada, els consellers, diputats i dirigents polítics de CDC, ERC o la CUP i els diversos milers de catalans que van omplir d'estelades, urnes i crits d'“independència!” o “tots som Mas” el passeig de Lluís Companys són, segons Rajoy, una “presència intimidatòria”. “Estem parlant de les regles del joc, de les regles de convivència, de la llibertat i al democràcia” i “el senyor Mas té la mateixa obligació de complir la llei que els 46 milions d'espanyols”, va insistir Rajoy, encès. I com a prova de la independència de la justícia espanyola va recordar que “darrerament ha citat gent de diferents partits polítics i amb diferents plantejaments per veure si complien o no la llei”. Això ens hauria de reconfortar”, va al·legar.

Iguals arguments

Amb els mateixos arguments del PP o C's, també Pedro Sánchez va criticar els que ahir van “ovacionar” el president de la Generalitat davant del TSJC. “Els recordo que Mas ha intentat situar Catalunya fora de la legalitat, no ha netejat la taca de la corrupció per finançament irregular i ha fracturat Catalunya des del punt de vista social i emocional”, va lamentar el secretari general del PSOE. Alhora que retreia Mas que “les lleis hi són per complir-les”, Sánchez va demanar a Rajoy “que no judicialitzi la política” i “resolgui políticament una crisi política com la catalana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Un tribunal britànic declara il·legals els nous poders policials contra protestes

barcelona
guerra a gaza

Israel impedeix a Associated Press transmetre imatges de Gaza

barcelona
Iran

Arrenquen a Tabriz els actes de comiat del president iranià

Barcelona
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” del TPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona