Política

La CUP porta al jutjat el govern de Girona per vuit càrrecs de confiança

La candidatura considera que fan tasques directives tècniques i que la llei ho prohibeix

Salellas diu que es tracta d'una “mala praxi tradicional a CiU”

La CUP ha presentat un recurs contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Girona per la designació de diversos càrrecs de confiança per fer tasques tècniques. El regidor de la candidatura a la ciutat Lluc Salellas va dir ahir que es tracta de vuit persones que exerceixen tasques directives de caràcter tècnic dins l'organigrama municipal, i, segons afirma, la normativa això no ho permet: “A la llei queda clar que no és possible aquest ús del personal eventual, i per aquesta raó presentem el recurs al jutjat, per demanar que es declari nul l'acord de ple d'aquests nomenaments.”

Aquestes vuit persones estan repartides en diverses àrees. Són un coordinador gerent, un cap de gabinet, un coordinador de programes, una coordinadora de ciutadania, un coordinador de sostenibilitat, una coordinadora de promoció i ocupació, un coordinador d'arts escèniques i un assessor jurídic, segons consta en l'escrit presentat per la CUP al jutjat. Pel que fa al cost que té per a la hisenda municipal, el gerent té un sou brut d'uns 75.000 euros anuals, mentre que els altres càrrecs tenen assignada una retribució d'entre 40.000 i 50.000 euros en funció de les responsabilitats. Salellas admet que alguns d'aquests càrrecs ja existien en anteriors mandats –alguns ocupats per les mateixes persones–, però que en el present mandat han detectat que “van a més”. Ho va qualificar de “mala praxi tradicional a CiU” que, segons assegura, consisteix a posar persones a dit dels mateixos partits “per raons partidistes i no professionals”. Per això, espera que el govern de la ciutat reaccioni i repari el que considera que és una irregularitat abans no es resolgui el contenciós.

També a la Diputació

Salellas, que també és diputat provincial, va anunciar que al ple d'avui de la Diputació demanarà al president de l'ens, Pere Vila, que canviï el sistema de nomenaments a dit que ha imperat durant anys a l'organisme i que les noves places es cobreixin a través d'un concurs públic i obert.

LA XIFRA

75.000
euros
és el sou brut aproximat del gerent, un dels càrrecs contra els quals la candidatura ha recorregut.

LA FRASE

L'Ajuntament és una institució destinada al servei públic, no una agència de col·locació
Lluc Salellas
regidor de la cup a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia