Política

L'Ajuntament de Blanes farà pagar gual a totes les places d'entrada de cotxes

Fins ara la taxa tenia dos preus, per als que tenien gual i els que no, i el govern ho vol igualar

Els que donin un altre ús al pàrquing no abonaran la taxa

L'Ajuntament de Blanes farà un cens de totes les entrades de garatge que hi ha al municipi perquè els ciutadans que actualment no paguen la taxa de gual ho facin. Aquesta és una de les novetats que inclouen les modificacions d'ordenances aprovades dijous amb el vot favorable de tots els grups i l'abstenció d'ICV-EUiA. Actualment, segons va explicar el regidor d'Hisenda, Nicolás Laguna, hi ha dos preus en aquesta taxa: els que tenen un gual paguen més, i els que no, menys. Amb aquest canvi, es pretén que tothom que tingui entrada de garatge i hagi de passar per sobre la vorera per accedir-hi pagui el mateix i tingui gual. La taxa de gual, però, no s'incrementarà, va dir Laguna.

Pel que fa a la gent que té un garatge però no l'utilitza per aparcar-hi un cotxe, sinó que hi dóna un ús de magatzem, per exemple, Laguna va dir que no hauran de pagar cap gual, però que de tota manera, si la policia detecta que aquest veí sí que utilitza el presumpte magatzem com a pàrquing, se li requerirà que pagui la taxa. El primer que farà l'Ajuntament és enviar una carta a tots els veïns que tenen garatge perquè el donin d'alta si no ho han fet. “Hi haurà un termini de dos o tres mesos perquè diguin si hi estan entrant un vehicle, i que es donen d'alta”, va dir el regidor, que va afegir que a partir del quart mes ja hi haurà inspeccions. “Si veiem que algú no té placa i entra el vehicle ho sancionarem; si ho fa servir de traster o de qualsevol cosa que no sigui pas de vehicles, serà correcte”, va afegir. L'Ajuntament calcula que ingressarà entre 60.000 i 80.000 euros més de taxa de guals, un cop s'hagi fet el nou padró. Tal com es recull a l'ordenança, l'Ajuntament considera que hi ha aprofitament comú sempre que un cotxe travessa puntualment l'espai destinat a vianants (la vorera) per accedir a una finca, independentment que sigui possible aparcar-hi al davant.

LA XIFRA

60.000
entre 60.000 i 80.000
euros podria ingressar de més l'Ajuntament respecte del 2015 amb la taxa de gual.

El precedent del 2010 que no va tenir èxit

El 2010 el govern (CiU, PDB i ERC) ja va intentar també que tothom que tingués garatge pagués gual, i que fos amb efectes retroactius des del 2007, fet que va provocar fins i tot denúncies, i el tema es va aparcar. El govern es basava en un estudi que havia detectat que més de 2.000 veïns amb plaça d'aparcament no pagaven gual. Pel govern era un greuge comparatiu amb els 2.000 veïns que el pagaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

L’exèrcit israelià reprèn l’ofensiva al nord de l’enclavament palestí

Barcelona
Guerra a Gaza

Biden afirma que hi hauria “un alto el foc demà” si Hamàs allibera els ostatges

Barcelona

La participació a les 18 hores s’alenteix i s’equipara a les més baixa del 2021

BARCELONA
guerra a europa

S’intensifiquen els atacs russos a Khàrkiv

barcelona

Els candidats voten fent crida a la participació amb alguns laments pel col·lapse a Rodalies

BARCELONA
política

En marxa la jornada electoral del 12M amb més de 2.500 col·legis per anar a votar

barcelona
caucas

Nova massiva protesta contra la llei “d’influència estrangera” a Geòrgia

barcelona
Pròxim Orient

Els colons avancen a l’ombra de Gaza

Beirut

Catalunya, davant una nova cruïlla

Barcelona