Política

L'IBI a Lloret puja un 7,5% per fer front a la despesa de nous equipaments

Les noves ordenances van tenir el suport de tots els grups excepte el PSC i el Millor, que hi van votar en contra, i Ciutadans, que es va abstenir

El ple de Lloret de Mar va aprovar ahir les ordenances fiscals, que preveuen un increment del rebut de l'IBI del 7,5%, tot i que en conjunt, segons va explicar l'alcalde, Jaume Dulsat, els impostos, taxes i preus públics pujaran molt menys (un 2,18%). Dulsat va exposar que, tot i que inicialment el govern preveia situar el gravamen de l'IBI en el 0,78%, finalment les negociacions amb altres grups (el PP, En Lloret Sí Se Puede i ICV-EUiA) van fer que es rebaixés fins al 0,77%, incorporant també a les ordenances algunes de les seves propostes.

Aquest canvi implica que l'increment del rebut sigui del 7,5% i no del 8% com es preveia inicialment. Les raons per a la puja són, per una banda, que si no incrementaven l'IBI l'Estat aplicaria una revisió cadastral l'any vinent i, per l'altra, per fer front a algunes despeses extres que hi haurà aquest any, com ara l'augment de l'1% del sou dels treballadors de l'Ajuntament que és marcat per llei, el retorn de la paga extra del 2012 als funcionaris, i preveient també les despeses que generaran equipaments com ara la nova caserna i la piscina, que passarà a tenir gestió municipal. “O regularitzem l'IBI o ens quedem amb un 10% menys d'ingressos”, va dir l'alcalde. Les ordenances es van aprovar amb els vots a favor del govern (CiU i ERC), En Lloret Sí Se Puede, ICV-EUiA i el PP, l'abstenció de Ciutadans i el vot en contra del PSC i el Millor.

Contractes per a la piscina

La gestió de la piscina va generar debat sobretot entre l'equip de govern i el principal grup de l'oposició. Es va aprovar modificar la plantilla de personal per crear la plaça de director de la piscina, i el punt es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups amb l'excepció dels regidors del Millor, que es van abstenir.

A banda de crear la figura del director, també se subrogarà el personal que actualment treballa a la piscina (unes 25 persones) i es posaran a licitació tres contractes per a la neteja, el monitoratge i el manteniment de la piscina. Segons la regidora de Serveis Centrals, Lluïsa Baltrons, l'Ajuntament pretén “diversificar l'oferta i ampliar els horaris de la piscina”, mentre que el portaveu del Millor, Marc Fuertes, va posar en dubte que un nou director sigui capaç de doblar el nombre de socis que té ara la piscina com confia que faci l'Ajuntament.

LES XIFRES

2,18
per cent
és l'increment global que tindran els impostos, taxes i preus públics a Lloret de Mar.
25
treballadors
aproximadament tenia l'empresa que gestionava la piscina, i seran subrogats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona