Política

SOM Gramenet denuncia que Muñoz “continua al carrer”

Sis anys després de l'esclat del cas Pretòria, les plaques amb el nom de l'exalcalde no s'han retirat, tot i una moció

Quan ahir es complien sis anys de l'esclat del cas Pretòria, que té en l'exalcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, un dels principals imputats, el grup municipal de SOM Gramenet va denunciar l'incompliment de la moció aprovada el febrer passat pel ple de Santa Coloma de Gramenet en què s'instava a retirar totes les plaques de reconeixement institucional de l'exalcalde. Integrants de la candidatura van fer la retirada simbòlica d'una de les plaques, la que hi havia a l'auditori municipal de Can Roig i Torres, i la van mostrar durant el ple de dilluns per evidenciar que no s'ha complert l'acord que en el seu moment van presentar els grups de Gent de Gramenet i ICV-EUiA i que va tenir també el suport del PSC i PP. En el text de la moció es reclamava que es fes un inventari, en un termini màxim d'un mes, d'edificis i espais públics amb plaques de reconeixement de la figura de Bartomeu Muñoz per retirar-les a continuació sempre que fos possible. També s'hi demanava a les entitats competents la retirada de les que estan en edificis públics que no són de competència municipal. És per això, i perquè encara no ha tingut lloc el judici del cas Pretòria, que des de SOM Gramenet consideren que Muñoz “és al carrer, en tots els sentits” i reclamen la immediata retirada de les plaques i que l'equip de govern doni explicacions pel retard. Consultat per aquest diari, el govern municipal, format pel PSC, que governa amb majoria absoluta, no ha volgut fer cap comentari ni indicar quan es farà la retirada de les plaques.

LA DATA

25.02.15
S'aprova una moció
en què s'insta a retirar totes les plaques de reconeixement de l'exalcalde Bartomeu Muñoz.

Esperant el judici

El judici pel cas Pretòria continua sense haver-se fet sis anys després de l'esclat de cas de presumpta corrupció urbanística. L'Audiencia Nacional va rebutjar al juliol les peticions de sobreseïment de la causa presentades per les defenses de l'exalcalde Bartomeu Muñoz, de l'exdiputat del PSC Luis Garcia Luigi, dels excàrrecs de la Generalitat Macià Alavedra i Lluís Prenafeta i de sis imputats més. Tots ells acabaran seient al banc dels acusats quan es faci el judici. L'Ajuntament de Santa Coloma s'ha personat com a acusació particular contra Muñoz i reclama set anys de presó i una multa de cinc milions d'euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona