Política

Homs es presenta al 20-D per “pactar” la independència

L'assemblea comarcal d'Osona avala el conseller en funcions amb un 89,4% dels vots com a precandidat per a les espanyoles

Defensa que l'Estat acabarà negociant “perquè li convé”

Pas endavant perquè Francesc Homs sigui designat cap de llista de CDC a les eleccions espanyoles del 20-D. L'assemblea comarcal del partit a Osona –on milita– va elegir-lo ahir precandidat per als comicis espanyols, als quals Homs es presenta amb el compromís de “de fer possible el dret a decidir que ha exercit el 27-S el poble de Catalunya”. Així ho va garantir en el discurs inicial d'un fòrum en què va rebre el 89,4% dels vots.

Tres són les raons que impulsen Homs a presentar-se a les espanyoles. A la primera, que resumia amb aquella sentència de Joan Fuster que “la política la fas o te la fan”, el conseller de la Presidència en funcions va sumar la d'arribar a un acord per a una Catalunya independent. “Venim aquí a pactar la independència, que us convé”, sentenciava Homs, adreçant-se a l'Estat espanyol. A Madrid, se'n va mostrar convençut, “no tindran cap més remei que seure a la taula”. La ruptura “es farà de manera endreçada i bé”, garantia, segur que després de les eleccions espanyoles l'executiu estatal no tindrà cap més possibilitat que negociar la secessió.

Homs sumava una tercera raó de caràcter personal per anar al Congrés dels Diputats: “En tinc moltes ganes”, confessava en la seva intervenció a l'Orfeó Vigatà. I també admetia que serà “complicat”. El conseller en funcions, però, és optimista. “Es farà molt bona feina i ho acabarem aconseguint”, assegurava.

El 14 de novembre

Les assemblees territorials convergents formalitzen durant aquesta setmana les eleccions de candidats i la direcció del partit farà la proposta endreçada de les llistes al consell nacional del dia 14 de novembre. A més del d'Homs es donen per fets noms com ara els de Carles Campuzano i Jordi Xuclà. Des del partit tampoc no es descarta incloure independents a les llistes.

Serà sota un altre nom que Convergència es presentarà el 20-D. CDC ha decidit anar-hi sense les seves sigles i sota una nova marca. Ho farà amb Reagrupament i Demòcrates de Catalunya (vegeu tema adjunt). Convergència aprovarà aquesta tarda en un consell nacional tant la nova marca com la candidatura conjunta, que registrarà moments després, ja que avui expira el termini oficial per fer-ho.

LES FRASES

[A l'Estat] Venim aquí per pactar la independència perquè us convé
Aquell que es proposa des de la democràcia assolir la llibertat ho aconsegueix
Francesc Homs
precandidat de cDC El 20-D


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia