Política

Treball comunitari per pagar deutes, a Vidreres

L'Ajuntament porta avui a l'aprovació del ple canvis en algunes ordenances fiscals

El ple de Vidreres aprovarà avui modificacions en les ordenances fiscals, i un dels canvis és el que permetrà pagar deutes amb la realització de treballs en benefici de la comunitat. En concret, segons va explicar l'alcalde, Jordi Camps, aquesta ordenança s'aplicarà en els casos en què els ciutadans no puguin pagar el deute que tenen amb l'Ajuntament, i caldrà un informe de l'àrea de Serveis Socials que així ho corrobori. També serà l'àrea de Serveis Socials la que defineixi quines feines es poden fer per saldar deutes. “Pot ser anar a pintar, netejar zones verdes... ja veurem què és el que es pot fer”, va explicar Camps. També va aclarir que no qualsevol deute es podrà tancar amb treballs comunitaris, i que dependrà també de quines taxes o impostos es deuen.

Altres canvis que s'aprovaran avui estan relacionats amb les energies renovables. En concret, es bonificarà fins un 95% de l'impost d'obres quan es facin reformes encaminades a incorporar sistemes per a l'aprofitament tècnic o elèctric d'energia solar. La bonificació, però, no s'aplicarà en obres noves. D'altra banda, des del 2006 hi ha una ordenança segons la qual els veïns que posaven plaques solars tenien una bonificació de l'IBI d'un 50% indefinidament. El canvi que s'aprovarà avui preveu que la bonificació sigui d'un 50% els primers tres anys i d'un 25% del quart al sisè any; després s'anirà reduint la bonificació fins que al cap d'onze anys es pagarà l'IBI que ja estava previst des del començament. Pel que fa a l'IBI en general, l'impost es congela.

Una altra novetat serà que els habitatges d'ús turístic pagaran un 50% més en la taxa d'escombraries per compensar les molèsties que poden arribar a ocasionar aquests habitatges, sobretot en urbanitzacions. Segons va explicar l'alcalde, hi ha més d'un centenar d'habitatges d'ús turístic declarats, i, sobretot a l'estiu, poden generar problemes de brutícia i soroll.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona