Política

El Consell d'Estat, reunit per dictaminar sobre la resolució independentista

El Consell de Ministres presentarà previsiblement demà dimecres el recurs davant el Constitucional contra la iniciativa aprovada al Parlament

La Comissió Permanent del Consell d'Estat s'ha reunit a les 13 hores per dictaminar sobre el recurs al Tribunal Constitucional contra la resolució del JxSí i la CUP aprovada aquest dilluns pel Parlament de Catalunya que presentarà el govern espanyol.

Fonts de la institució han informat de la convocatòria de la Comissió Permanent, que estudiarà l'informe que ha elaborat sobre el recurs la secció Primera del Consell d'Estat, que presideix Landelino Lavilla.

El dictamen, que és preceptiu encara que no vinculant, serà enviat al govern espanyol quan sigui aprovat per la Comissió Permanent del Consell d'Estat, màxim òrgan consultiu de l'executiu que presideix José Manuel Romay Beccaría.

El govern de Mariano Rajoy va sol·licitar ahir a la tarda el dictamen al Consell d'Estat pel tràmit d'urgència, només unes hores després que la declaració sobiranista fos aprovada amb els vots dels 72 diputats de Junts pel Sí (JxS) i la CUP.

La petició formal del govern espanyol, en què figura un termini de 24 hores perquè el Consell d'Estat es pronunciï, va ser registrada cap a les cinc de la tarda d'ahir pel secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i el subsecretari de Presidència del Govern, Federico Ramos de Armas.

El dictamen del Consell d'Estat és preceptiu perquè l'executiu de Rajoy pugui interposar un recurs d'inconstitucionalitat davant el Tribunal Constitucional, una decisió que previsiblement s'adoptarà demà dimecres en una reunió extraordinària del Consell de Ministres.

Una vegada que el govern espanyol disposi del dictamen, es reunirà, aquesta mateixa tarda, la Comissió General de Secretaris i Subsecretaris, encarregada d'estudiar els assumptes que debat el Consell de Ministres, i que presideix la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría.

En declaracions a Onda Cero, el secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha confirmat que l'autorització al president del govern espanyol perquè recorri al TC inclourà la sol·licitud de suspensió de la declaració aprovada ahir pel Parlament català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA
GIRONA

La CUP defensa “passar a l’ofensiva” pels drets lingüístics

GIRONA
guerra a europa

Els EUA acusen Rússia d’usar armes químiques contra les forces ucraïneses

barcelona

Fins a 200.000 euros per a inversions a decidir entre la ciutadania

CASTELLAR DEL VALLÈS
política

El PP posa de model l’educació castellana perquè allà “no hi ha manipulació”

barcelona
unió europea

La UE donarà al Líban 1.000 milions d’euros per a la gestió de refugiats

barcelona
GIRONA

El PP aposta per una educació trilingüe i amb llibertat per escollir centre

GIRONA
navarra

Detenen a Pamplona el sindicalista andalús Óscar Reina

barcelona
estats Units

La policia entra a la universitat de Califòrnia i deté desenes d’estudiants propalestins

barcelona