Política

Multen l'ANC i Òmnium amb 440.000 euros

Protecció de Dades considera que les dues entitats van vulnerar la llei amb la gigaenquesta

L'acció formava part d'una campanya a favor del 9-N

L'Agència de Protecció de Dades ha sancionat l'ANC i Òmnium amb 440.000 euros perquè considera que van infringir la normativa quan van realitzar la gigaenquesta, una acció que s'emmarcava a favor de la consulta del 9-N. Els serveis jurídics de les dues associacions estan estudiant la resolució per veure com hi poden recórrer en contra.

El mes d'octubre de l'any passat, les dues entitats van organitzar una macroenquesta en què van fer un porta a porta per milers de cases per preguntar a la gent com hauria de ser un nou país independent. Tant l'ANC com Òmnium van deixar clar, en el seu moment, que no volien influir en cap ciutadà i que simplement volien saber la seva opinió. La campanya es va fer en diverses ciutats i, fins i tot, hi van participar consellers i diputats. Arran d'aquesta situació, Vox i Ciutadans van interposar una demanda a l'Agència de Protecció de Dades perquè afirmaven que s'estaven elaborant “llistes negres” amb noms de ciutadans que no pensaven votar a favor del sí i sí en el procés participatiu del 9 de novembre.

Ahir, l'agència va enviar la resolució a les parts afectades en què informava que multa les dues associacions perquè incompleixen un article de la llei de protecció de dades que estableix que l'enquestat ha de donar el seu “consentiment exprés i per escrit” per al “tractament de les dades amb caràcter personal que revelin ideologia, afiliació sindical, religió i creences”. La sanció econòmica és de 200.000 euros per a cadascuna de les organitzacions i l'ANC ha de pagar 40.000 euros més perquè, segons El Mundo, no va garantir la seguretat de les dades dels enquestats que es van filtrar. Ahir, cap de les dues associacions van voler valorar la sentència perquè encara l'estaven estudiant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona