Política

ERC es marca com a objectiu guanyar a Girona el 20-D

Els republicans es presenten “per últim cop” a les espanyoles amb un “bitllet d'anada i tornada en 18 mesos”

Jordà i Olòriz remarquen que són la “garantia” d'una “veu forta” de l'independentisme

La cap de llista d'ERC a Girona en les eleccions espanyoles del 20-D, Teresa Jordà, va marcar-se ahir com a objectiu “guanyar les eleccions a Girona” perquè els republicans són “la garantia ferma que l'independentisme tingui la seva veu potent” a Madrid. Jordà, que ja va ser la cap de llista el 2011, quan ERC va ser la quarta formació més votada a Girona (10,74% dels vots), va deixar clar durant la presentació de la candidatura d'aquest 2015 que “guanyar no es basa a tenir només un sol escó” i va dir que és “imprescindible” que els independentistes republicans tinguin “el màxim d'escons possibles” per fer-se sentir a Madrid.

Tant ella com el president del partit i número sis de la llista, David Mascort, van subratllar que són les “últimes eleccions espanyoles” a què ERC pensa presentar-se. De fet, Jordà va afirmar que es tracta d'“un bitllet d'anada i tornada en 18 mesos” i que en aquests 18 mesos a Madrid es dedicaran sobretot a “defensar el vot dels catalans el 27-S” i a “explicar que a Girona ja s'ha desconnectat”.

Jordà i Mascort també van coincidir a destacar la “transversalitat” d'una llista “molt nova i oberta”, ja que els números dos –Joan Olòriz–, tres –Joan Margall– i quatre –Ana Hinojosa– són independents. Olòriz, que havia estat un històric dirigent d'ICV, va explicar que “el catalanisme polític ha passat de l'autonomisme a l'independentisme i, a més, amb un clar component social” i que ell no es podia “quedar mirant” ara que hi ha l'“oportunitat que pares i avis havien somiat de fer una república catalana”. Considera que ERC és el partit que pot fer que “les diverses veus de l'esquerra independentista tinguin una veu forta, clara, potent”. “També on ens desconnectarem”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.