Política

La investidura de Mas enfronta diversos sectors dins la CUP

Endavant i Poble Lliure emeten comunicats en què es perceben matisos respecte a donar suport o no al candidat de Junts pel Sí

Endavant i Poble Lliure, sectors de la CUP, han emès dos comunicats amb vista a l'assemblea que la formació celebrarà aquest diumenge en els quals s'aprecien matisos respecte a la possibilitat d'investir Artur Mas, una qüestió sobre el qual alguns dirigents admeten que pot “fracturar” el partit.

Segons la nota d'Endavant, de la qual forma part la número dos de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, “l'esquerra independentista i anticapitalista està lliurant una batalla clau que pot ser decisiva en la pròxima etapa política a Catalunya” i “en funció d'aquesta batalla, la confrontació amb l'Estat podria orientar-se cap a una ruptura capaç d'obrir les portes a transformacions més profundes; o bé, s'orientarà, pràcticament de forma definitiva, cap a escenaris de pacte entre elits”.

Endavant es manté ferm en el seu rebuig a investir president Artur Mas ja que, “contràriament a qui creu que Mas representa un sector allunyat de les veus crítiques del seu executiu, és la persona que més bé representa els interessos d'aquestes veus, encara que en un complex joc de miralls apostin ara per dibuixar perfils diferenciats”.

“La funció de l'esquerra independentista consisteix a revelar aquests interessos, assenyalar que és justament Mas qui ara mateix representa la baula d'unió entre el projecte de refundació de l'Estat espanyol i les aspiracions de la majoria de Catalunya a la sobirania, i explicar, de forma clara i ben nítida, que només apartant-lo de la presidència de la Generalitat serà possible avançar en la ruptura amb l'Estat”, subratlla Endavant.

Des de l'altra organització de la CUP, Poble Lliure, es passa de puntetes sobre la possible investidura de Mas i opina en un comunicat que “no afavorir la ruptura independentista en el moment actual representa posar-se al costat d'Espanya i l'oligarquia, perpetuar les formes de poder despòtiques d'aquest Estat i les polítiques de desferra, amb el que s'ajuda a prolongar la situació d'opressió i ofec social per al poble treballador català”.

A més,, el diputat de la CUP al Parlament Benet Salellas va advertir aquest dilluns a la nit en una entrevista a Televisió de Girona que el debat “Mas o març” (data d'unes possibles eleccions anticipades) pot portar la formació a una “situació de fractura”.

“Si algú vol trencar-la (la CUP) i ens planteja el debat en aquests termes, realment la ruptura pot produir-se”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia