Política

Almenys 12 morts en un atemptat al centre de Tunis

Un terrorista suïcida fa esclatar una bomba contra un autobús que transportava membres de la guàrdia presidencial

Almenys onze persones han mort a causa de l'atac perpetrat aquest dimarts al centre de Tunis contra un autobús militar que transportava membres de la guàrdia presidencial, segons ha informat un portaveu del ministeri d'Interior.

Testimonis citats per l'agència Efe han explicat que l'atemptat l'ha comés un terrorista suïcida que ha fet esclatar una bomba quan el vehicle circulava per la concorreguda avinguda Mohamed V, just davant la seu del partit del derrocat president Zinedin el Abedin Ben Ali.

El lloc del succés ha estat acordonat i s'hi han desplaçat diverses ambulàncies i desenes de policies. Els ferits han estat evacuats a hospitals pròxims. El primer ministre, Habib Essid, i el ministre d'Interior, Najem Gharsali, s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

El govern tunisià ha confirmat que es tracta d'un atac terrorista i que hi ha un elevat nombre de morts i ferits. El portaveu d'Interior, Walid Louguini, ha indicat a la premsa que hi ha almenys dotze persones mortes i 17 ferides. Alguns mitjans de comunicació han elevat la xifra de víctimes mortals fins a 22 persones. Segons un altre responsable del ministeri, totes les víctimes són agents de la seguretat presidencial.

El president del Parlament, Mohamed Ennaceur, ha convocat tots els grups amb representació a la seu legislativa a una reunió d'urgència per abordar la situació, d'acord amb Ràdio Mosaique.

Com a primera mesura, les autoritats han decidit reforçar la seguretat entorn de l'aeroport internacional de Tunísia - Cartago, que està obert, tot i que al principi la premsa local ha informat sobre el seu tancament.

El país ha patit diversos atemptats des de començament d'any. El del 18 de març contra el Museu del Bardo, que va deixar més d'una vintena de morts, i el del 26 de juny contra un complexe turístic a la platja de Susa, que es va saldar amb gairebé 40 morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.