Política

El Parlament recorre al TC per la resolució de ruptura

La mesa del Parlament va aprovar ahir presentar al·legacions al TC per defensar la declaració de ruptura aprovada el 9 de novembre, ara suspesa temporalment arran del recurs de l'Estat. Hi van votar a favor Junts pel Sí i Catalunya Sí que es Pot, i s'hi van oposar C's i el PSC, que ho justifiquen per “coherència”, ja que estan d'acord que el text és inconstitucional. L'oposició, a més, va criticar la incongruència de presentar recurs al TC contra la suspensió d'un text que explicita que no reconeix l'autoritat d'aquest tribunal.

L'escrit d'al·legacions, que es presentarà abans de divendres, es fonamentarà en la funció d'impuls polític de tota cambra parlamentària, contra la qual es considera que no pot actuar un òrgan jurisdiccional. Els serveis jurídics, a més, han rebut l'encàrrec de redactar un informe sobre els efectes de la suspensió de la resolució, per unanimitat i a iniciativa de Catalunya Sí que es Pot.

D'altra banda, la mesa va admetre a tràmit la petició conjunta d'aquest grup i el PSC perquè es faci un debat d'aquí a final d'any sobre la situació d'emergència social. Serà la junta de portaveus, la setmana vinent, la que en determini la data exacta, que serà la mateixa setmana, abans de l'inici de campanya, o bé ja després de les eleccions del 20-D. La mesa també va acceptar a tràmit, si bé no hi podrà donar curs fins que no es creïn les comissions legislatives, proposicions de llei dels mateixos grups sobre la simplificació de la regulació normativa i el servei de menjador escolar, i va acordar proposar a la junta la creació de les comissions no legislatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia