Política

L'OTAN demana “calma” a Turquia i Rússia

L'Aliança Atlàntica dóna suport a Ankara però aposta per “la diplomàcia” per resoldre el conflicte amb Moscou

Soltenberg subratlla que els fets d'aquest dimarts demostren la importància de respectar els acords

El secretari general de l'OTAN, Jens Soltenberg, ha demanat “calma” a Turquia i Moscou després que aquest dimarts l 'exèrcit turc hagi abatut un avió rus a prop de la frontera amb Síria.

En un comunicat fet públic després d'una reunió d'urgència de l'aliança, Soltenberg ha assegurat que l'OTAN manté la seva solidaritat amb Turquia i “dóna suport a la integritat” del país.

Amb tot, ha apostat per la “diplomàcia” i ha reclamat “més contactes entre Ankara i Moscou”. “Demano calma i distensió”, ha dit el secretari general de l'Aliança Atlàntica.

Turquia ha abatut l'avió rus perquè, segons la seva versió, ha entrat a l'espai aeri del seu país. Rússia, però, defensa que l'aparell sempre ha sobrevolat damunt del territori sirià.

Soltenberg ja havia expressat la seva “preocupació” amb anterioritat sobre les “implicacions de les accions militars de Rússia a prop de la frontera de l'OTAN” i considera que els fets d'aquest dimarts demostren “la importància de tenir i respectar els acords”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia