Política

Fernández Díaz: “La resolució independentista sí és una agressió institucional”

El ministre d'Interior respon Artur Mas i afirma que titllar les mesures del FLA “d'agressió institucional va ser un excés absolut”

El ministre d'Interior i cap de llista del PPC al 20D, Jorge Fernández Díaz, ha considerat que les paraules d'ahir del president català en funcions Artur Mas, van ser un “excés absolut” i ha opinat que la resolució independentista aprovada pel Parlament “sí que és una agressió institucional”.

En declaracions a TV3, el dirigent popular ha carregat contra les declaracions de Mas en relació amb les noves condicions imposades per accedir al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA): “Parlar d'agressió institucional va ser un excés absolut”.

“No podem oblidar –ha afegit– que el 9 de novembre el Parlament va aprovar una resolució, suspesa després pel Constitucional, que sí que és una agressió institucional, perquè diu que no es respectaran les lleis i no s'acatarà el TC”.

A més, ha afirmat que el fet que el Parlament aprovés aquesta resolució “és una cosa molt seriosa”, a partir de la qual “la inseguretat jurídica i la deslleialtat institucional són totals”, un factor que “està pesant a l'adoptar una decisió d'aquestes característiques” en relació amb el FLA.

Fernández Díaz ha recordat a Mas que “al FLA s'incorporen voluntàriament les comunitats que vulguin” i que si el Govern central “els presta diners, té dret a exigir en quines condicions”, i ha retret a Mas que “no pot jugar a ser representant ordinari de l'Estat un dia i dir l'endemà dir que és el teu enemic”.

D'una altra banda, ha reclamat “unitat” en la lluita contra el terrorisme i ha considerat que “com més forces hi hagi en el Pacte antigihadista, millor”: “Rectificar és de savis. Si CDC volgués integrar-se, que ho demani i ho consideraríem”.

Precisament, sobre aquesta qüestió, el ministre ha explicat que Espanya “no pot dir que no” a la petició de França de suport, encara que “una altra cosa serà concretar la resposta”, que podria ser, per exemple, de suport “logístic”.

Segons el seu parer, “les capacitats que es poden donar són diverses” i “podria donar-se des de suport logístic a d'altres coses. França fa bombardejos quirúrgics, però en aquest moment no es contempla això”.

En tot cas, ha dit que “el Govern no actuarà sense petició prèvia ni consens amb les forces polítiques. I si hi ha consens bàsic, es portarà al Congrés. La lluita contra el terrorisme és política d'Estat i ha d'anar de la mà de la unitat”.

Sobre la informació d'El País que Josep Pujol, fill de l'expresident català, va explicar en la seva declaració com a imputat que el comissari del Cos Nacional de Policia José Villarejo va oferir impunitat a la família si col·laboraven per frenar l'independentisme, el ministre ha assenyalat que “tothom qui declara com a imputat té dret a mentir”.

“Té dret a defensar-se i fins i tot a no dir la veritat. No tinc res contra Josep Pujol, però no tinc per què donar-li veracitat al que afirma. Per respecte a l'autoritat judicial, no tinc res a dir”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona