Política

La reforma del pont de l'Estat serà l'obra principal el 2016

El ple de l'Ajuntament de Tortosa aprovarà dilluns el pressupost municipal, que pujarà a 66,5 milions d'euros

Els regidors d'ERC aprovaran els comptes del govern de Ferran Bel

El pressupost general de l'Ajuntament de Tortosa (incloent-hi les empreses municipals) serà de 66,5 milions d'euros el 2016, un 6,65% superior al d'enguany. Un pressupost que el govern de CiU preveu aprovar en el ple extraordinari que tindrà lloc dilluns gràcies al suport dels regidors d'ERC, que, tot i no formar part del govern local, tenen un acord de governança des de les últimes eleccions municipals. “És un pressupost que continua posant en ordre les finances municipals i serà l'últim que requerirà contenció”, va manifestar l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel. Així, l'endeutament municipal se situarà per sota del 75% a final de l'any que ve.

Pel que fa al pressupost de l'Ajuntament, serà de 32,2 milions d'euros, un 3,6% més que en l'exercici anterior. I el capítol d'inversions tindrà una dotació d'1,3 milions d'euros, la major part dels quals es destinaran a la reforma integral del pont de l'Estat. Aquesta obra es finançarà amb una subvenció de la Diputació de 900.000 euros, que s'afegeixen als 300.000 euros que l'Ajuntament hi destina en el pressupost d'enguany (per la redacció del projecte executiu).

La recuperació i revaloració del nucli antic és l'aposta del govern municipal, que continuarà la recuperació urbanística del barri de Santa Clara i farà extensiva a tot el barri antic la línia de subvencions per a la rehabilitació d'edificis (amb una dotació de 30.000 euros). El pressupost no inclou, de moment, cap partida per renovar la piscina.

Pressupost més social

“El pressupost incrementa l'accent social amb nous serveis i augmentant les aportacions a les entitats socials”, va explicar el regidor d'Hisenda, Emili Lehmann. En aquest sentit, es crea el programa Tiquet fresc (per subministrar aliments a les famílies més necessitades) amb un pressupost de 50.000 euros i s'habilitaran menjadors escolars en període no lectiu. També s'incrementaran les aportacions a Creu Roja i al menjador social.

D'altra banda, el 2016 s'incrementarà el finançament de les entitats municipals descentralitzades i es recuperaran inversions als pobles.

LES XIFRES

0,9
milions d'euros
inclou el pressupost del 2016 per efectuar la reforma integral del pont de l'Estat.
32,2
milions d'euros
és el pressupost de l'Ajuntament de Tortosa, sense incloure les empreses municipals
6,65
per cent
s'incrementarà el pressupost general de l'Ajuntament el 2016 respecte a l'exercici anterior.

“La sintonia ha estat absoluta”

L'acord de governança entre CiU i ERC gaudeix de bona salut. Així ho van mostrar ahir els dos partits, que van presentar el pressupost municipal del 2016 de manera conjunta i no van descartar que en els pròxims mesos els regidors d'ERC s'incorporen al govern local. “El pressupost inclou els compromisos d'ERC en el programa electoral, com ara la reforma del pont de l'Estat, la creació del Tiquet fresc i la millora de l'espai públic”, va dir el portaveu d'ERC a l'Ajuntament tortosí, Josep Monclús. També ERC ha participat en la redacció del pla d'actuació municipal (PAM) que determina les principals actuacions que es faran els pròxims quatre anys i que es presentarà d'aquí a unes setmanes. “L'acord amb ERC progressa adequadament i esperem que progresse millor en el futur. La sintonia ha estat absoluta en l'elaboració del pressupost i del PAM”, va assenyalar l'alcalde de Tortosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia