Política

Convoquen Otegi a presidir una mesa electoral el 20-D

L'exportaveu abertzale és a la presó de Logronyo complint una pena de sis anys

El Tribunal Europeu de Drets Humans resol aquest dijous el recurs presentat per l'exdirigent de Batasuna

L'exportaveu de Batasuna, Arnaldo Otegi, ha rebut una notificació per presidir una mesa electoral d'Elgoibar a les eleccions espanyoles del proper 20 de desembre. Otegi, però, no hi podrà anar perquè és a la presó de Logronyo complint una pena de sis anys pel cas Bateragune, per l'intent de reconstrucció de la formació políticail·legalitzada.

El mateix dirigent abertzale ho ha explicat a través d'una missatge al seu compte de Twitter –que gestiona el seu fill–: “M'ha tocat de president de mesa el 20-D”. “Una cosa és que piuli des de la presó, però això...”, ha ironitzat .

Recurs al TEDH

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) dictarà sentència aquest dijous sobre el recurs presentat per l'exdirigent de Batasuna –empresonat des del 2009– i tres altres persones condemnades en l'anomenat cas Bateragune per l'intent de reconstrucció de la formació il·legalitzada.

El recurs va ser presentat per l'advocada d'Otegi, Jone Goirizelaia, que va al·legar que la decisió del Tribunal Constitucional (TC) de denegar l'empara als recurrents (Otegi, Arkaitz Rodríguez, Sonia Jacinto i Miren Zabaleta) vulnerava la Convenció Europea de Drets Humans. En concret, per no respectar els seus drets a la imparcialitat judicial i a la presumpció d'innocència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia