Política

Duran acusa Rajoy de “menysprear” el president de la Generalitat en la lluita antiterrorista

El líder d'UDC considera que no hauria d'“excloure” el màxim representant de la policia a Catalunya per l'“escalada verbal” en el debat sobiranista

l líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha acusat aquest dijous el cap de l'Executiu, Mariano Rajoy, de “menysprear” la figura institucional del president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, com a màxima autoritat en seguretat de Catalunya en no comptar amb ell en la lluita antiterrorista.

En una entrevista a TV3, Duran ha assegurat que Unió no té “cap objecció” a signar el pacte antigihadista abans de la reunió del Govern espanyol amb els partits, que se celebrarà avui al ministeri de l'Interior amb la participació d'UDC –hi acudirà el dirigent Josep Sánchez Llibre– i sense la presència, en canvi, dels dos principals partits independentistes, CDC i ERC.

El democratacristià ha dit que no és partidari de “vetar partits”, però ha criticat Rajoy essencialment per no parlar de terrorisme amb Mas, en considerar que, tot i l'“escalada verbal” pel debat sobiranista, no hauria d'“excloure” el màxim representant de la policia a Catalunya, ja que el president de la Generalitat ho és també de la Junta de Seguretat de Catalunya.

Per això, ha criticat Rajoy per “menysprear” la figura del president de la Generalitat com a institució, que s'hauria de “distingir” del partit, CDC: “És el meu president i el de Catalunya, encara que estigui en funcions”, ha remarcat.

Ha lamentat que s'actuï com si fos “un joc de criatures”, quan creu que hi ha qüestions com el terrorisme que “han d'estar per damunt” de la confrontació política.

El candidat d'UDC a les generals ha subratllat així que Rajoy hauria de mantenir el mateix contacte que té amb el lehendakari, Íñigo Urkullu, en la lluita antiterrorista, perquè segons el seu parer les converses que mantenen regularment el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i el conseller del ram, Jordi Jané, són “insuficients”.

Pel que fa al debat sobiranista, Duran ha advertit que “no serà possible la independència negociada amb Espanya i amb el beneplàcit de la UE”, per això ha apostat per negociar un canvi de l'statu quo: “Serà difícil, però l'altra opció –la secessió– és impossible”, ha dit.

Sobre el seu futur polític, ha afirmat que, en cas de no obtenir representació parlamentària el 20D, ja prendrà una decisió en aquell moment, sense donar més pistes, però en tot cas ha conclòs que “hi ha més vida més enllà de la política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona