Política

Poblet resol la moció de la pobresa energètica i deixa al calaix les sobiranistes

El president encarrega al Servei d'Assistència Municipal que treballi en la moció de la CUP que no es va debatre “per raons legals”, però manté el vet a les altres

El ple de la Diputació de Tarragona va començar ahir amb un minut de silenci per les víctimes de la violència masclista. El punt destacat de l'ordre del dia era el pressupost del 2016, però el centre d'atenció va ser el debat sobre les mocions de la CUP que el president, Josep Poblet, va vetar per decret “per causes legals que ho impedien”. Amb referència a la moció de la CUP sobre el pla contra la pobresa energètica, Poblet va proposar derivar-la al Servei d'Assistència Municipal (SAM), perquè estudiï la viabilitat de la proposta, més enllà del marc jurídic, “per poder donar suport a les famílies del territori que ho necessitin”. Tots els grups, incloent-hi la CUP, van acceptar l'alternativa. Però els portaveus d'ERC, Gervasi Aspa, i la CUP, David Vidal, van reclamar a Poblet més diàleg per parlar de les mocions presentades. Les altres mocions, la de suport a la resolució del Parlament sobre l'inici del procés de creació d'un estat independent i la del pagament dels impostos a l'Agència Tributària de Catalunya, van quedar al calaix. En declaracions posteriors al ple, David Vidal va recordar que les diputacions de Girona i Lleida, a diferència de la de Tarragona, van aprovar la moció sobre la declaració del Parlament, amb els vots de CiU. Vidal creu que hi ha gent a qui interessa “el pressing CUP al Parlament, però aquí també tenim un pressing CiU, ja que hi ha persones dins de CiU amb posicions diferents”. El ple també va aprovar per unanimitat la moció d'ERC i la CUP per a la creació del banc d'ADN per a la identificació dels desapareguts a la Guerra Civil.

LES FRASES

Hi ha «pressing CUP» al Parlament, però aquí tenim «pressing CiU»
David Vidal
portaveu de la cup a la diputació de tarragona
És un pressupost que mira el futur amb optimisme, no amb triomfalisme
Josep Poblet
president de la diputació de tarragona

Llum verd al pressupost del 2016

Encara que al ple hi va haver una aturada de la llum, que va deixar el saló uns minuts a les fosques, la Diputació va donar llum verd al pressupost per al 2016, de 150,48 milions, que suposa un augment del 4,7% respecte al del 2015. El pressupost va rebre el suport de CiU, el PSC i ERC, l'abstenció de C's i el PP i el vot en contra de la CUP. Poblet va subratllar que el pressupost “mira el futur amb optimisme, no amb triomfalisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona