Política

En Comú presenta seu programa electoral centrat en un referèndum a Catalunya

“No estem sols. Junts ho farem tot”, assegura el cap de llista per Barcelona, Xavier Domènech

En Comú Podem, la coalició formada per ICV, EUiA, Podem Catalunya i Barcelona en Comú , ha presentat avui les seves prioritats programàtiques per a les pròximes eleccions generals que se centren en la celebració d'un referèndum vinculant a Catalunya i la “recuperació” dels drets socials i de la democràcia real.

Xavier Domènech, cap de llista per Barcelona, ha ressaltat durant la presentació del programa de la candidatura que “En Comú Podem ha teixit llaços fraternals i solidaris amb forces al conjunt de l'Estat. No estem sols. Junts ho farem tot”.

Domenech ha argumentat que la celebració d'un referèndum és “necessari, urgent i possible”.

La número 2 de la candidatura per Barcelona, Marta Sibina, ha presentat les mesures per lluitar contra la corrupció, entre les quals ha destacat incloure en el Codi Penal el finançament irregular dels partits i prohibir la contractació pública amb empreses participades per persones condemnades per corrupció o que operin a paradisos fiscals.

El programa inclou també la creació d'una renda ciutadana garantida, el foment de l'ocupació en sectors com el de les energies renovables o blindar els serveis públics.

En matèria d'habitatge, el programa d'En Comú Podem recull les reivindicacions de la Plataforma dels Afectats per les Hipoteques i d'altres organitzacions ciutadanes.

D'altres mesures de la candidatura són detenir els desnonaments per motius econòmics, promoure una llei de segona oportunitat i crear un fons social amb els pisos de la SAREB “perquè són nostres”.

En Comú Podem dóna prioritat igualment a la lluita contra la violència masclista, per al que proposen la creació d'un ministeri de feminisme i diversitat sexuals.

En Comú Podem advoca també per “recuperar” un sistema nacional de salut pública i dotat per al seu funcionament amb un finançament suficient. En matèria d'educació la seva proposta és potenciar la xarxa pública com a eix vertebrador, reduint progressivament els concerts amb escoles privades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona