Política

JxSí manté Mas i insta la CUP a respondre amb fets la seva voluntat de pacte

Romeva assegura que no és cert que la coalició no hagi mogut fitxa

El diputat de Junts pel Sí (JxS) Raül Romeva ha recalcat aquest dilluns a la tarda que el seu grup no ha canviat el candidat a la Presidència de la Generalitat, Artur Mas, perquè “no ha estat mai en qüestió”, i ha demanat a la CUP que, després de les ofertes llançades pel seu grup, respongui “amb fets” a la voluntat d'arribar a acords.

Romeva ha ofert una roda de premsa al Parlament acompanyat de diversos diputats de JxS, entre ells Jordi Turull (CDC), Marta Rovira (ERC), Pere Aragonès (ERC), Josep Rull (CDC), Lluís Corominas (CDC), Neus Munté (CDC) i els independents Lluís Llach, Germà Bel i Muriel Casals.

Romeva ha explicat que per a la CUP el problema “segueix sent el nom” d'Artur Mas, que és el que ho “complica tot”, perquè si es deixa aquesta figura a una banda “a la resta d'àmbits hi ha una voluntat d'acord recíproca i clara”.

Ha advertit que “senzillament no és cert” que JxSí no hagi mogut fitxa, com s'ha denunciat des de la CUP, perquè “s'han fet molts esforços –ha dit– per trobar un encaix entre el que proposava una part i l'altra”, com una Presidència de la Generalitat amb els poders repartits entre d'altres tres figures i que se sotmetria a una qüestió de confiança en 10 mesos.

Romeva ha subratllat, no obstant això, que el candidat de Junts pel Sí a la presidència de la Generalitat “no ha canviat” i segueix sent el líder de CDC, Artur Mas, que “no ha estat mai en qüestió” per part del seu grup, i ha demanat a la CUP que “ampliï la perspectiva” i valori les propostes en el pla de xoc social i procés constituent “més enllà de si agrada o no aquesta persona”, en al·lusió a Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona