Política

La presidenta d'Andalusia acusa Mas d'haver desatès els catalans

Chacón va presentar els socialistes com l'únic partit que pot blindar la sanitat, l'educació i les pensions a través d'una reforma de la Constitució

La presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, va acusar el president de la Generalitat, Artur Mas, de desatendre els serveis públics dels catalans. Davant d'això, hi va contraposar la seva gestió al capdavant de la sanitat i l'educació públiques. Uns serveis que considera que, veient les intencions privatitzadores de partits com C's, només estan garantits pel PSOE. Així ho va assegurar ahir en un míting a Cornellà, una de les places fortes del partit, on va acompanyar la candidata per Barcelona, Carme Chacón. Va ser en el pavelló de Sant Ildefons, que van omplir amb prop d'un miler de persones (majoritàriament gent gran), per bé que només van utilitzar la meitat de la pista. Díaz va afirmar que, amb el vot del 20-D, hi van “els col·legis, els metges i els hospitals” que la dreta fa trontollar. També es va vantar d'haver aplicat la llei de la dependència, a diferència del que havia fet Mas, de qui va dir que tenen “set milions de persones pendents del que decideixen mil persones en una assemblea”. “Sempre defensaré la unitat d'Espanya”, hi va afegir, sense esmentar, però, cap encaix federal de Catalunya. Díaz va ser rebuda amb l'himne i algunes banderes andaluses i crits de “guapa” del públic.

Chacón va presentar el PSOE com l'únic partit que pot blindar els serveis públics, com ara la sanitat, l'educació i les pensions, a través d'una reforma de la Constitució que inclogui, també, un “nou pacte territorial de convivència”.

Segons Chacón, aquesta reforma hauria de garantir que ni Rajoy –“que no sap encendre ni un fogó”, va dir irònicament– ni ningú del PP “es puguin carregar l'educació i la sanitat”. A CDC i el PP, els va retreure que hagin portat “la fractura de la societat catalana”. I va reiterar la necessitat del vot útil contra Rajoy, a més de fer gala de les polítiques contra les retallades que ja han fet nous presidents socialistes d'altres comunitats, com ara el País Valencià i les Illes Balears.

LES FRASES

Hi ha un altre camí, és el que va posar en marxa la presidenta d'Andalusia, en fer front al copagament
Carme Chacón
candidata del psc per barcelona
Hi ha necessitat d'un canvi amb seguretat, sense salts al buit; només ho podem fer els socialistes
Susana Díaz
presidenta d'andalusia


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona