Política

MIREIA GUERRERO CASERO

NÚMERO 2 DE LA CANDIDATURA DEL PSC A LA DEMARCACIÓ DE GIRONA

“La gent està veient que el canvi vindrà amb el PSC”

Mireia Guerrero destaca el seu pas per l'àmbit municipal a Figueres per ocupar ara el segon lloc de la candidatura gironina del PSC a Madrid

Defensa la negociació i fer pedagogia des del PSC per arribar a acords amb el PSOE per a una reforma constitucional que ha de permetre no optar ni per la negació de Catalunya ni per la ruptura

Mestra a La Bressola, a la Catalunya del Nord
Nascuda el 1975 a Figueres, Mireia Guerrero és llicenciada en història de l'art i titular del CAP, que li ha permès dedicar-se al sector educatiu. Des del 2007 treballa de mestra a l'escola La Bressola, al barri del Vernet, a Perpinyà, a la Catalunya del Nord, i actualment és directora d'aquest centre
Passar per l'àmbit municipal hauria de ser bàsic per a qualsevol que es dedica a la política

Durant l'anterior mandat municipal Mireia Guerrero va ser regidora del PSC a Figueres, amb Pere Casellas. Guerrero és militant del PSC (abans havia passat per les Joventuts del partit) i ara fa el primer pas cap a la política d'àmbit estatal: serà la número 2 del PSC a la demarcació, acompanyant el cap de llista Marc Lamuà a les eleccions del 20-D.

Què és l'ha fet decidir a fer el pas a la política estatal?
De fet, després d'entrar a fer de regidora a Figueres, vaig haver de fer un pas enrere perquè les obligacions professionals i familiars no em permetien dedicar-me com calia al ple i ja havíem acordat amb Pere Casellas que no em tornaria a presentar a les municipals. Però les circumstàncies han canviat i és ara que se m'ha proposat ser la número 2 de la llista al Congrés. S'han fet unes primàries, amb propostes de totes les agrupacions, se m'ha proposat i m'ha semblat interessant; crec que es pot fer una bona feina.
L'àmbit municipal és una bona experiència?
És una bona escola i crec que podria ser bàsic per a qualsevol persona que es dedica a la política que passés pel món local. En les trinxeres del dia a dia amb la ciutadania s'aprèn molt. Et forma i et fa veure la necessitat que hi ha que vagin juntes les polítiques municipals i les d'àmbit estatal, i permet veure com funcionen les administracions.
Figueres és un dels únics llocs on el PSC va progressar en les municipals, això es pot exportar a Madrid?
La clau a Figueres és que Pere Casellas ha sabut fer un equip unit, que treballa amb objectius molt clars; no hi ha hagut trencadissa però veníem d'una trencadissa anterior, i des de llavors s'ha estat treballant anant tots a l'una. Hem estat molt accessibles, parlant amb les associacions de veïns, treballant sense fer grans promeses, i hem anat fent feina a poc a poc. Ara a Figueres el PSC és al govern i s'estan fent moltes coses. No ha de ser diferent en l'àmbit estatal, encara que sigui un altre món; crec que s'està fent un canvi, el PSC està fent molta pedagogia, hi ha una manera de treballar diferent.
Quins canvis pot aportar el PSC a Madrid?
Si el que interessa més és el tema territorial, la reforma constitucional que proposa Pedro Sánchez serà possible pels acords als quals s'ha arribat amb el PSC; cal negociar i no optar ni per la negació ni per la ruptura. No ha estat fàcil, però el PSOE ho ha anat entenent i crec que s'arribarà a assolir aquest interès que tenim tots de viure en harmonia. En un país on tothom se senti bé, pot semblar molt utòpic però jo crec que podem fer-ho. L'altre objectiu és en l'àmbit social; aquesta reforma de la Constitució ha de servir per protegir i bloquejar tots els drets del ciutadà i recuperar l'estat del benestar. A Figueres hi ha uns barris on hem d'apostar perquè arribin inversions de l'Estat en l'àmbit social i on s'han d'aportar solucions. Per això és molt important que es recuperi el govern des del PSC i el PSOE. Aquestes qüestions, a més de les d'infraestructures, que remarca també Marc Lamuà, són els principals temes que centraran la campanya.
Quines són les expectatives, es veu diputada a Madrid?
Sé que com a número 2 és molt complicat, però estem treballant perquè sigui així. Ens estem mobilitzant molt per fer arribar les nostres propostes a tothom. La realitat és la que és, les enquestes són les que són i som conscients que a Girona és una situació difícil i complicada, però també sabem que les enquestes no les hem de creure al 100%. Crec que serà millor del que es pronostica. Al final la gent veurà la necessitat del canvi, i que el canvi vindrà amb el PSC.
Com a directora d'una escola Bressola a Perpinyà, pensa que la Generalitat i l'Estat han d'ajudar les escoles catalanes a la Catalunya del Nord?
Sí, si no no hi seria. Les dues administracions ho han de fer, perquè el català és llengua cooficial a l'Estat i cal donar suport a aquesta llengua.
Creu que tothom està d'acord amb això al PSC i al PSOE?
Al PSC crec que tothom ho té força clar, sabem que hem de potenciar la llengua als Països Catalans. Al PSOE potser és diferent, hi ha un sector molt dur amb aquestes qüestions, però la nostra funció des del PSC és també fer pedagogia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia