Política

Colau presenta En Comú com l'aval per desnonar el PP

L'alcaldessa de Barcelona assegura que el seu partit està al servei de la gent i que, a ella, no la domesticaran

Iglesias es proposa refer la fraternitat amb Espanya perquè Catalunya no en marxi

Si des del 2009 lluitava contra els desnonaments a través de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca i des del maig, ja com a alcaldessa de Barcelona, a batallar per evitar que famílies hagin de marxar de casa seva, ahir va canviar de bàndol. Ada Colau va mostrar la seva voluntat que hi hagi un desnonament, el del PP, tant del Congrés com del Senat. L'aval per fer-ho: En Comú Podem. L'alcaldessa va afirmar també que no es retracta de quan al Congrés, el 2013, va titllar el representant de l'Associació Espanyola de la Banca (AEB), Javier Rodríguez, de criminal, en connivència amb el PP i el PSOE. “Sóc alcaldessa de la capital catalana i de la segona ciutat de l'Estat i segueixo dient «criminals» i estic aquí al servei de la gent per obeir la gent. A mi no em domesticaran”, va reblar. Pronunciava aquestes paraules en el míting central d'En Comú Podem a Badalona. L'escenari no era casual, ja que és un dels municipis on un pacte d'esquerres va treure el PP de l'alcaldia. Les seves crítiques, però, no es van quedar aquí i va arremetre també contra Ciutadans, de qui va dir que han aparegut de cop a la televisió com un producte perfecte de màrqueting però que pel carrer no se'ls ha vist mai. “Els que es presenten com a nous són una gran fàbrica de reciclatge”, va concloure. El tinent d'alcalde Gerardo Pisarelo no va desviar-se i també va denunciar “el nou falangisme d'Albertito Primo de Rivera”.

Els desnonaments van ser una constant de tot l'acte, i el candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va acusar directament la candidata del PSC, Carme Chacón, “de difamar el poble i insultar-lo” amb els desnonaments exprés, ja que la responsabilitza d'aquest tipus de mesura quan ella era ministra d'Habitatge. “Forma part del passat”, li va etzibar.

Però si Colau era l'estrella local, qui tornava a despertar passions entre els assistents –hi va haver gent que es va haver de quedar fora del pavelló–
va ser el candidat a la presidència de Podem, Pablo Iglesias. Va tornar a insistir un cop més que el partit morat és l'únic que porta el dret a decidir en la seva proposta programàtica i que el que trenca Espanya és la corrupció i la desigualtat. Per ell, aquest és el moment de reconstruir un acord que doni protagonisme als pobles i que,
si guanya, ell vol ajudar
a reconstruir la fraternitat. “Catalunya, volem un país amb tu”, va dir en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona