Política

JOAQUIM AYATS

CANDIDAT D'ERC AL SENAT PER GIRONA

“Tenim un dèficit d'inversió crònic”

Denuncia una falta de finançament a les comarques gironines

Afirma que es presenta “per defensar el mandat democràtic del 27-S”

Tornada a la política.
Joaquim Ayats actualment és treballador de banca. Precisament per motius laborals va interrompre la seva presència en la primera plana de la política el 2011. Ara, tot i que ja fa un temps que ha reprès la vida política, torna a presentar-se en unes llistes en aquestes eleccions al Senat.

Joaquim Ayats i Bartrina (1980) va ser regidor a l'Ajuntament de Girona en el mandat del 2007 al 2011. Ara és el número dos d'ERC a les llistes del Senat.

S'esperava ser escollit com a candidat al Senat?
No, en absolut. Tot i que és cert que ara torno a estar implicat en el partit, la proposta del Senat em va venir de nou. El moment és tan gran que ara tots ens hem d'implicar en el que faci falta.
Què pot aportar al Senat?
El que anem a fer és una cosa molt clara: defensar el mandat democràtic del 27-S i la voluntat dels catalans, que ja l'han expressada més d'una vegada.
Entén que hi hagi qui dubti de la utilitat de complir aquest mandat des de Madrid?
Es tracta d'utilitzar totes les eines que tenim, totes. Estem construint una república perquè les eines que tenim no ens serveixen i les normes del joc són les que ens han imposat ells, no les triem. Hem d'utilitzar els altaveus que donen els espais de representació d'allà per fer conèixer la nostra causa.
El Senat fa la funció de representació territorial que se li suposa?
En absolut. En principi, hi havia la voluntat política que el Senat fos una cambra de representació territorial, però ja hem vist que no existeix. Les eines no funcionen perquè la voluntat política no hi és.
En l'àmbit gironí, quins temes reclamaria des del Senat?
Primer de tot, frenar les retallades socials del Partit Popular. Pel que fa a les infraestructures, actuar contra la vergonya de rodalies, ja que, mentre inverteixen en línies i estacions sense gent, aquí tenim un dèficit d'inversió crònic des de fa molts anys. També calen inversions per a l'aeroport i el famós corredor mediterrani, que sempre hem reivindicat i que a les comarques gironines ens fa falta d'una manera evident.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia