Política

La CUP podria votar en secret per decidir si fa costat a Mas

L'assemblea de diumenge vinent a Girona decidirà si es fa així

El diputat Usall plega per “raons personals”

“Per motius tècnics.” Amb aquest argument va anunciar ahir la CUP que el sistema de votació que es farà servir diumenge vinent en l'assemblea en què s'haurà de decidir si fan costat a Junts pel Sí i al candidat Artur Mas podria ser secret. Dependrà de si així ho decideix, com a mínim, el 25 per cent dels assistents a la trobada de la formació, que el consell polític i el grup d'acció parlamentària de la CUP va acordar ahir traslladar d'Esparreguera al pavelló de Palau-sacosta, de Giron. També va decidir establir un sistema de votació amb un sistema de comandament a distància que, segons va argumentar, és un mètode que permetrà “reduir temps de recompte”. Com ja és sabut, els participants en l'assemblea podran triar entre quatre opcions.

La definitiva assemblea de la CUP s'havia anunciat inicialment per al teatre de la passió d'Esparreguera, un complex amb capacitat per a 1.747 persones. El fet que de moment ja hi hagi 1.700 persones inscrites per participar en la sessió de debat i votació ha portat els responsables de l'organització a buscar un nou emplaçament amb més capacitat i per això s'ha optat per l'opció gironina.

Al pavelló de Palau-sacosta hi caben fins a 2.500 persones. Els que hi vulguin participar –hi poden prendre part els militants, membres de Crida Constituent i simples simpatitzants– s'han d'inscriure prèviament a qualsevol assemblea local de la CUP. La trobada serà de les nou del matí a les sis de la tarda, quan és previst que es faci la votació definitiva.

D'altra banda, Ramon Usall, cap de llista per la candidatura de la CUP a Lleida en les eleccions del 27 de setembre, va anunciar ahir que abandonarà l'escó a principis de gener per “raons estrictament personals”. La renúncia d'Usall es va comunicar a través d'una nota on l'encara diputat va voler evitar qualsevol tipus d'especulació sobre la seva marxa assegurant que el seu pas enrere es deu a causes de “salut personal i familiars”. Usall adverteix que la seva renúncia no està condicionada “al que passi els pròxims dies”, fent una clara al·lusió a la decisió que la militància ha de prendre en l'assemblea del 27 amb relació a Artur Mas. Sobre aquest extrem, fonts de la CUP a les comarques de Ponent consultades per aquest diari van assegurar ahir que, entre els diversos escenaris que s'apunten en funció de quina sigui l'actitud de la CUP envers Junts pel Sí, Usall és dels diputats partidaris de prendre una decisió que eviti anar a unes noves eleccions al març.

El que va ser cap de llista a Lleida serà rellevat per Mireia Boya, que ocupava el segon lloc en la candidatura lleidatana. Boya és una aranesa que exerceix d'occitana, filla del que va ser síndic de l'Aran Paco Boya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona