Política

Rufián troba indecent que el rei “doni lliçons de democràcia”

El diputat electe d'ERC al Congrés troba “curiós que el representant d'una institució hereva de la dictadura franquista parli de decadència”

Gabriel Rufián llança un missatge a favor de la república catalana “on els únics reis que reconeguem siguin els nostres fills”

El cap de llista d'ERC en les passades eleccions generals, Gabriel Rufián, ha dit aquest divendres que és “indecent” que el rei Felip VI doni “lliçons de democràcia”. Rufián ha encapçalat avui la delegació d'ERC que ha fet una ofrena floral davant la tomba del president de la Generalitat republicana Francesc Macià, al cementiri barceloní de Montjuïc, amb motiu del 82 aniversari de la seva mort.

“Ahir es va produir una imatge indecent del Rei donant lliçons de democràcia al saló d'un palau més gran que la majoria de les cases de les persones que diu representar”, ha declarat Rufián a la premsa després de l'ofrena floral.

Respecte a l'assemblea que celebrarà demà a Sabadell (Vallès Occidental) la CUP per decidir si dóna suport o no a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, Rufián ha assenyalat: “Nosaltres hem de seguir treballant per conformar la futura república catalana, que és el que la gent ha votat; al Rei no l'ha votat ningú”.

Així, el diputat electe d'ERC al Congrés ha llançat un missatge a favor de la creació de la república catalana: “Cal fer una república on els únics reis que reconeguem siguin els nostres fills”.

Al seu entendre, la gent va votar república a les eleccions catalanes del 27 de setembre, i ha reprotxat a Felip VI: “Cal deixar de rebre lliçons de segons qui”. “És curiós que una monarquia hereva de la dictadura parli de decadència”, ha tancat referint-se a un dels moments del discurs nadalenc del Rei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona