Política

ERC es perfila com a probable nou soci de govern a Blanes

El PSC i CDC intensifiquen les converses amb els republicans perquè admeten que el govern actual no dóna l'abast de feina

El PSC confirma que Mario Ros substituirà Susana Ramajo

El grup d'ERC, amb dos regidors, es perfila com a clar candidat a sumar-se al pacte de govern de CDC i el PSC a Blanes, després de les reunions que han mantingut els grups arran de la renúncia de dues regidores del govern. El portaveu d'ERC, Àngel Canosa, va confirmar ahir que l'equip de govern ha tornat a plantejar la incorporació dels regidors republicans, i proposarà el pacte en l'assemblea de militants d'ERC de dimecres vinent. “Ens han proposat que entrem a treballar activament i ja ens agrada”, va comentar el regidor. Canosa considera important per a la viabilitat de l'acord que ERC pugui fer-se càrrec d'una àrea decisiva en participació, serveis jurídics i transparència, ja que són els punts en què considera que més ha topat ERC amb l'equip de govern actual.

La renúncia de les regidores Susana Ramajo (PSC) i Meritxell Salarich (CDC) per motius personals i de salut ha fet encara més evident que l'equip de govern, amb només vuit regidors, no dóna l'abast. “Fa sis mesos que estem dient que ens falten mans, ICV-EUiA ha dit més d'una vegada que no entrarà en un govern amb CDC, i amb ERC hi hem parlat més a fons i ho sotmetran a l'assemblea”, va manifestar ahir el portaveu de CDC i regidor de Cultura, Quim Torrecillas. Va avançar, a més, que el seu grup renunciarà a la dedicació exclusiva que tenia Meritxell Salarich a l'àrea de Turisme, “i quedarà una borsa econòmica per fer front a l'entrada de possibles nous regidors al govern”. Pel que fa a Salarich, va dir que la regidora continuarà fent les tasques programades a l'àrea de Turisme fins al ple del dia 28, en què es farà oficial la seva renúncia com a regidora. Després es farà càrrec de Turisme Dafne Galvany.

El grup del PSC, d'altra banda, va confirmar ahir que Mario Ros (cinquè de la llista) serà el substitut de Susana Ramajo. Ros, de 52 anys, és un músic i compositor de prestigi que ha rebut diversos premis internacionals.

LA XIFRA

2
regidores
del govern de Blanes, format per vuit regidors, han anunciat que pleguen en els últims cinc dies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia