Política

Rabell reclama a Puigdemont uns nous pressupostos per donar un gir a la política de retallades

Catalunya Sí que es Pot denuncia una situació de “fractura social” i avisa que uns comptes prorrogats induirien a “l'ofec i el continuisme”

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, ha reclamat aquest dimecres al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que aprovi uns nous pressupostos per “donar un gir a la política de retallades” practicada per l'anterior govern que ha deixat Catalunya en una situació de “fractura social”.

Rabell ha avisat que uns pressupostos prorrogats, “encotillats en les partides i en l'exercici anterior induirien a l'ofec i al continuisme”, quan el que cal són mesures d'emergència social i revertir les privatitzacions que va portar a terme CDC. I és que ha advertit que no hi haurà avenços democràtics substantius si no s'entoma definitivament la situació social.

Així doncs, ha començat la seva intervenció denunciat les desigualtats cròniques que es registren a Catalunya i ha avisat que no hi haurà “avenços democràtics substantius ni cap a una república catalana sense entomar definitivament aquesta problemàtica de fractura social”. “Sense cohesió, tot es conjura perquè brolli la desesperança i no noves fites de progrés”, ha constatat.

És precisament per això que ha preguntat a Puigdemont si hi haurà uns nous pressupostos o mantindrà la pròrroga, perquè aquesta qüestió és “clau”. “Uns pressupostos prorrogats, encotillats en les partides i en l'exercici anterior induirien a l'ofec i al continuisme. Volen inscriure's en la continuïtat o volen un gir pel que fa a les polítiques de retallades que ens han dut fins a aquesta situació?”, ha preguntat.

Només amb el debat de pressupostos, ha continuat Rabell, es mesurarà el “compromís i l'autèntic tarannà” del Govern més enllà de la “retòrica i dels discursos”.

Pel que fa a la composició de l'executiu, ha opinat que “respon més aviat a determinats equilibris interns que no pas a una estructura lògica i operativa”, i ha avisat que “això pot causar distorsions”. Ha posat d'exemple que Habitatge depengui del departament de Governació, o la separació d'Empresa i Ocupació en dues conselleries diferents. També ha criticat l'absència d'una conselleria de Medi Ambient.

També ha aprofitat per celebrar que la Generalitat hagi accedit a retirar-se d'alguns processos judicials contra activistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona