Política

Arenys de Mar no pot aprovar el pressupost ‘consensuat'

El govern confiava en l'abstenció de la CUP i el PSC, però van dividir el vot

El govern en minoria d'Arenys de Mar, format per JuntsxArenys i el PP, tenia coll avall que els pressupostos tirarien endavant després de les negociacions que han mantingut des de principi d'any amb els grups de l'oposició. De fet, el regidor d'Hisenda, Xavier Masgrau (JuntsxArenys), va destacar en la seva intervenció que aquest havia estat el pressupost més “consensuat” que es portava a aprovació. Però la sorpresa va venir quan la CUP i el PSC van coincidir en les votacions i els seus regidors van dividir-se el vot, un en contra i una abstenció. Aquest fet va fer que no hi hagués les tres abstencions necessàries per tirar endavant el pressupost. Segons el portaveu socialista, Ramon Vinyes, el PSC ja va anunciar al govern moments abans del ple que no acceptarien un pressupost que “no recollia” algunes de les seves propostes, com l'estudi i la reorganització de l'àrea de recursos humans o la segona fase del Teatre Principal.

Per part de la CUP, David Caldeira va criticar les dificultats per treballar el pressupost amb “informacions incomplertes i partides errònies”, però va reconèixer que s'havien inclòs algunes de les seves propostes i també que aprovaven algunes accions previstes, com la construcció d'una pista coberta al costat del pavelló. Aquesta és un de les principals inversions del pressupost, que puja a 16,9 milions d'euros. Fins que no s'aprovi no es podran executar les inversions.

La cap de l'oposició, Annabel Moreno (ERC), no va estalviar crítiques i va manifestar que no facilitarien la governabilitat, ja que estan a “anys llum de les maneres de fer” del govern. També va qüestionar que no s'aclarís en el pressupost cap inversió destinada a la compra del convent de les Clarisses. Tal com ja havia anunciat ERC, ICV i CiU també van defensar el seu vot en contra. Els ecosocialistes van criticar que el govern no hagués presentat encara un pla d'actuació municipal.

L'alcalde, Estanis Fors, (JuntsxArenys) va assegurar que es tornaran a reunir amb els grups amb la voluntat de tornar-los a portar al ple. Abans de les festes de Nadal el govern ja els va ajornar a darrera hora, el mateix dia del ple, perquè no tenien prou suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes