Política

Puigdemont diu a Bloomberg que la negociació del Brexit “és un bon precedent” per a Catalunya

“La UE té la capacitat de fer propostes per acomodar la realitat política i això és encoratjador per a Catalunya”, defensa el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assegura en una entrevista amb Bloomberg que la negociació entre el Regne Unit i la Unió Europea “és un bon precedent” per a Catalunya, perquè demostra que la UE “té la capacitat de fer propostes per acomodar la realitat política”. “És encoratjador”, defensa Puigdemont, que considera que Brussel·les demostra una capacitat “d'adaptació saludable” a la situació britànica i podria fer el mateix amb la catalana. Segons el president de la Generalitat, la UE actua amb “realisme polític” i seria intel·ligent “permetre a un soci seriós, de fiar i contribuent net com Catalunya seguir-ne sent membre”.

El Regne Unit i la Unió Europea negocien un acord per acomodar les demandes del govern de David Cameron i aconseguir que els britànics votin a favor de continuar a la UE en un referèndum que es podria fer el proper mes de juny. “La UE està demostrant una adaptació saludable”, defensa Puigdemont, que considera que això “és un bon precedent davant del que podria passar a Catalunya”.

Puigdemont assegura que tant Brussel·les com Cameron “han demostrat que volen que el Regne Unit segueixi a la Unió Europea”. La UE, diu el president, “té la capacitat de fer propostes per acomodar la realitat política i això és encoratjador per a Catalunya”.

“D'acord amb la tradició de realisme polític de la UE, que ara s'ha demostrat, seria intel·ligent permetre a un soci seriós, de fiar i contribuent net com Catalunya seguir-ne sent membre”, defensa Puigdemont a ‘Bloomberg'. El president de la Generalitat recorda, a més, que no hi ha cap opinió vinculant sobre les conseqüències de la independència respecte a la UE.

Bloomberg assegura a l'article que “mentre gairebé la meitat dels votants catalans van donar suport a partits independentistes a les eleccions regionals del setembre, la majoria dels separatistes volen continuar sent part de la UE”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia