Política

El PP valencià convoca un congrés extraordinari

La presidenta de la formació, Isabel Bonig, assegura que demanarà l'acta a Rita Barberá si resulta investigada

L'objectiu del conclave serà canviar el missatge i els continguts per a aglutinar a tot el centre dreta

El PPCV celebrarà la setmana vinent una junta directiva per a nomenar una gestora en la ciutat de València que “reconstruïsca” el partit en la ciutat, després de les imputacions dels regidors i exregidors en l'Ajuntament arran del cas Imelsa, i per a demanar l'autorització per a celebrar un congrés extraordinari que supose no sol “canvis de cara” en la formació sinó també “de missatge i continguts per a aglutinar a tot el centre dreta”.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la presidenta regional del partit, Isabel Bonig, en què ha estat acompanyada per la coordinadora general Eva Ortiz i els presidents de les tres demarcacions: Vicente Betoret de València; Javier Moliner de Castelló i José Ciscar d'Alacant. Bonig ha assenyalat que compten amb el “compromís” del PP estatal per a celebrar-ho, i serà el primer dels regionals per la situació generada al País Valencià.

De fet, fonts de la direcció nacional del partit han confirmat a Europa Press que Génova dóna suport a què es convoque aquest conclave extraordinari.

Sobre l'exalcaldessa de València i actual senadora, Rita Barberá, ha manifestat que de moment no està ni investigada ni citada pel jutge de Imelsa i ha recalcat que, arribat el moment, el partit la tractarà “exactament” igual a tots els militants del partit, com ja va avançar el president nacional, Mariano Rajoy.

No obstant això, ha recordat que, en ser senadora, les competències corresponen al Comitè Nacional de Drets i Garanties. Preguntada per si comptaran amb ella en el projecte de futur del que donen els primers passos, ha replicat que Barberá és una part “molt important” de la història del PP però hi ha una altra generació disposada a “fer un pas al capdavant”. “És una persona que creu en el projecte i sabrà què ha de fer”, ha manifestat.

Bonig, que ha admés que aquests són moments “molt durs i difícils”, ha considerat que s'obri una “oportunitat” per a implicar-se en “nou partit tremendament valencianista que desitge l'honradesa”, perquè ha assegurat que van a ser “implacables” contra la corrupció.

En relació amb els edils imputats en el cas, ha afirmat que demanaran les actes de regidors quan el jutge confirme les seues imputacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona

Carles Sastre elegit nou president d’ERC-SOM de Roses

roses
Estat espanyol

El PSOE ajorna la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona