Política

La CUP i la policia mantenen la pugna oberta a Terrassa

Els agents lamenten no veure cap “voluntat” de matisar en la regidora

Quinze dies després de l'acte de conciliació que va acabar sense acord entre els 15 agents de la Policia Municipal i l'única regidora de la CUP a Terrassa, Maria Sirvent, però que va obrir una petita escletxa al diàleg per intentar suavitzar posicions, les dues parts mantenen la pugna oberta perquè encara no han mantingut la reunió que van emparaular i que va motivar que es congelés la querella per calúmnies i injúries.

Aquest és el període de marge que els policies van donar a la regidora perquè pogués “matisar” les paraules que va pronunciar en el ple del juliol en una moció en la qual demanava la dissolució del grup d'intervenció especial (GIP) del cos i en què detallava i criticava algunes de les seves actuacions en detencions, escorcolls i accions contra col·lectius socials. Cristian Pérez, portaveu dels policies i membre del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP), explica que van instar Sirvent a convocar ella la reunió perquè “enteníem que tenia més problemes d'agenda”, però transcorreguts aquests dies lamentava que “encara no hagi contactat amb nosaltres i que no veiem cap voluntat de fer-ho”, diu Pérez, un fet que els portarà els pròxims dies a valorar si tiren endavant definitivament o no la querella. Dels 15 agents que impulsen la demanda, 12 pertanyen al GIP, malgrat que asseguraven presentar-la en representació de tot el cos.

Sirvent admetia dijous que no sabia res de la querella, mentre que ahir des de la CUP asseguraven que encaran estaven estudiant quina seria la seva posició definitiva, però que també esperaven “la concreció d'alguna oferta”. De fet, Sirvent va tornar a reiterar en el ple del mes de gener que les seves paraules van ser “llibertat d'expressió”, deixant clar, davant la presència d'alguns agents que van assistir a la sessió, que eren actuacions que no representaven tota la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona