Política

Avui hi ha ple

Girona

Quatre punts a votació i sis mocions

Els serveis funeraris, la salut mental, les burilles al carrer, el laboratori del Trueta, la seguretat i la salut pública

El ple de Girona d'avui sotmetrà a votació quatre punts que són de tràmit administratiu. Dos són la verificació de textos refosos de modificacions del planejament. Un sobre la millora de l'accessibilitat i l'altre en referència al camí vell de Fornells de la Selva. De l'àrea d'Hisenda i Sostenibilitat, es votarà, d'una banda, la declaració d'una sèrie d'obres com d'especial interès o utilitat municipal i de l'altra, un plànol que delimita els nuclis de població de la ciutat de les zones afectades per la llei 5/2003, que aplica mesures de prevenció dels incendis forestals.

El gros del debat polític del ple d'avui es preveu en les mocions. Se'n presenten en total sis. La CUP en presenta dues. Una per a la reformulació dels serveis funeraris, que busca endegar els passos per a la municipalització del servei a fi d'abaratir-lo sobre els costos actuals. L'altra que presenta la CUP és per manifestar-se contra el trasllat del servei de laboratori de l'hospital Josep Trueta cap al parc hospitalari Martí i Julià de Salt. Des d'ERC-MES, proposaran als altres grups la creació d'una taula de la salut mental que endegui plans de prevenció i atenció als afectats per les malalties mentals. El grup de C's presenta propostes per eliminar les burilles tirades als carrers de la ciutat. El grup municipal del PP presentarà a votació la creació d'un consell municipal de seguretat, que pretén establir un nou canal de comunicació entre els responsables polítics i policials i les associacions de veïns i associacions gironines en matèria de seguretat. Una darrera moció a l'ordre del dia és la que presenta el PSC, per manifestar la posició del plenari a favor d'un sistema de salut pública de proximitat, de qualitat i universal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia