Política

Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun formen equip per optar a dirigir la nova etapa d'ICV

Tots tres han anunciat en el Consell Nacional la seva candidatura a les primàries

La portaveu d'ICV, Marta Ribas, el coordinador d'ICV a Barcelona, David Cid, i l'eurodiputat de la formació ecosocialista, Ernest Urtasun, es presentaran a les primàries per optar a dirigir ICV després de l'11a Assemblea Nacional del pròxim 8 i 9 d'abril. En aquesta direcció de tres persones Ribas i Cid opten a ser coordinadors i Urtasun portaveu nacional amb responsabilitats en relacions polítiques. Així ho han anunciat tots tres aquest dissabte en el marc del Consell Nacional de ICV. La fórmula anunciada ha de servir, han dit, per “enfortir organitzativament” la formació i obrir una “nova etapa” de cara a la construcció d'un “nou PSUC del segle XXI” junt amb altres forces d'esquerres.

Ribas ha justificat la candidatura en equip de tres perquè la nova etapa té “reptes importants, complexes i apassionants” que requereix una “nova direcció forta i engrescada” i per això la direcció inclou el portaveu. L'objectiu, ha dit, és construir “aquest nou PSUC del segle XXI”, que adopta la forma de “cooperativa política”.

Per la seva banda, David Cid ha coincidit en la necessitat “d'enfortir” la direcció d'ICV. Ha explicat que la formació ecosocialista té 166 grups municipals, presència arreu del territori i a tots els estaments institucionals.

Finalment, Urtasun s'ha referit a la confluència amb altres organitzacions polítiques i ha posat de relleu que “sense l'aposta d'ICV per les confluències molts governs de transformació com el de l'Ajuntament de Barcelona o d'altres municipis no hauria estat possible”.

La lluita contra les desigualtats, l'ecologisme i el feminisme continuaran sent les prioritats de la formació en aquesta nova etapa, han coincidit tots tres.

El Consell Nacional d'ICV ha aprovat aquest dissabte el calendari de les eleccions internes per escollir els nous coordinadors nacionals de la formació ecosocialista. El procés per recollir avals de la militància comença el dilluns 8 de febrer fins el pròxim 21 de febrer.

El dia 22 d'aquest mes quedaran nomenades les candidatures que hagin presentat com a mínim 50 avals per optar a les eleccions per ocupar el càrrec de la direcció d'ICV.

Entre el 23 de febrer i el 6 de març, els candidats que optin a encapçalar la nova etapa faran campanya entre les agrupacions territorials. Entre el 7 i el 11 de març els militants de la formació ecosocialista podran votar de forma electrònica o amb vot en urna. I el dilluns 14 de març es comunicarà en roda de premsa el resultat de l'escrutini final de les primàries internes i de forma interna a totes les agrupacions.

A més a més, el Consell Nacional també ha donat llum verda al document polític de la ponència per discutir en el marc de la pròxima Assemblea. Un cop aprovat pel màxim òrgan de direcció, a partir d'ara les agrupacions territorials de la formació ecosocialista podran presentar esmenes. Esmenes que seran discutides i votades en el marc del debat que es farà el pròxim 8 i 9 d'abril, dies que es celebrarà la 11a Assemblea Nacional d'ICV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona