Política

política

Corrent Roig abandona la CUP per l'acord amb Junts pel Sí

L'organització Corrent Roig, integrada en la CUP-Crida Constituent, ha decidit d'abandonar aquesta candidatura perquè la seva militància “no comparteix el pacte d'investidura amb Junts pel Sí”. Així ho van fer saber en la reunió del consell polític i el grup d'acció parlamentària que es va fer dissabte a Torredembarra. En un comunicat, Corrent Roig considera que l'acord és d'“extrema gravetat” perquè “qüestiona el rol rupturista” de la CUP i perquè se supedita a un govern “submís a la UE i a la troica”. Tot i això, els membres de l'organització no van descartar tornar a coincidir més endavant amb la CUP “al carrer i en les lluites”.

D'altra banda, el consell polític i el GAP de la CUP van debatre la incorporació de Pilar Castillejo, que es va presentar en el desè lloc de la llista per Barcelona, com a diputada al Parlament en substitució d'Antonio Baños, que va dimitir del càrrec. Castillejo és tinenta batllessa de Ripollet i no s'incorporarà a les tasques de diputada fins al maig per les responsabilitats que ocupa actualment a l'Ajuntament. Amb la seva incorporació, la CUP es convertirà en el primer grup parlamentari de l'hemicicle amb més dones que homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia