Política

L'ONU condemna el llançament d'un altre coet nord-coreà

Anuncia noves sancions

El règim de Pyongyang reitera que ha posat en òrbita un satèl·lit per observar la Terra

El Consell de Seguretat de l'ONU va condemnar ahir “enèrgicament” el llançament, unes hores abans, d'un coet de llarg abast de Corea del Nord i va anunciar que treballa en una nova resolució que inclourà més sancions a Pyongyang.

Els quinze membres del màxim òrgan decisori de les Nacions Unides van fer pública aquesta condemna al final d'una reunió d'urgència a porta tancada, convocada després que es conegués el nou desafiament nord-coreà. El llançament viola diverses resolucions de l'ONU i es considera una prova balística encoberta per avançar cap a l'obtenció d'armament capaç de colpejar territori dels EUA.

El Consell de Seguretat va assegurar ahir que pensa aprovar noves sancions “com més aviat millor”, però encara no ha pogut castigar el quart assaig nuclear nord-coreà del 6 de gener a causa de les reticències de la Xina, aliada de Pyongyang. El règim nord-coreà sosté que el coet ha posat en òrbita un satèl·lit per observar la terra, punt que no ha pogut ser verificat. Tot i això, un responsable de Defensa dels EUA va assegurar que sembla que un giny “ha arribat a l'espai”.

La Xina critica l'escut sud-coreà

redacció

El govern xinès va dir ahir que està “profundament preocupat” per la decisió dels EUA i Corea del Sud d'iniciar negociacions per instal·lar l'escut antimíssils Thaad, després que Pyongyang llancés un coet a l'espai, una acció considerada com una prova balística encoberta. “A l'hora de protegir la seva seguretat, un país no hauria de perjudicar els interessos de seguretat dels altres”, va dir una portaveu del departament d'Exteriors xinès. Segons la portaveu, una eventual instal·lació farà augmentar les tensions a la península coreana i, de retruc, amenaçarà la pau i l'estabilitat regionals. Sobre l'últim llançament de coet nord-coreà, el va “lamentar” i va fer una crida a la calma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona