Política

Munté vol enllestir el pla de govern en dos mesos

El projecte no inclou el pressupost, que es negocia en paral·lel amb la CUP

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, instarà avui els consellers a començar el redactat del nou pla de govern amb els principals eixos de treball per als pròxims divuit mesos. La redacció del pla, d'obligat compliment al començament de cada legislatura, haurà d'estar enllestit d'aquí a dos mesos, segons va avançar ahir la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la compareixença a la comissió parlamentària d'Afers Institucionals. Al març s'haurà de començar a aplicar el pla. Tanmateix, però, l'esborrany de les principals actuacions que durà a terme cada conselleria no inclourà encara les partides econòmiques, ja que el pressupost està pendent de les negociacions amb la CUP i d'un acord que, es calcula, trigarà a arribar.

Tot i això, la portaveu de l'executiu va refermar com a eixos principals de la seva conselleria les polítiques d'igualtat i contra la violència de gènere; les noves tecnologies i la digitalització de tot el territori; una nova llei de l'activitat física i de l'esport; el projecte de llei de reforma horària, i el suport als mitjans de comunicació públics i en català.

Va ser precisament els àmbits d'actuació de la conselleria el que va provocar les crítiques dels grups de l'oposició, a excepció de la CUP, pel que consideren que és un “buidatge de les competències” que tenia fins ara aquesta àrea. Una reducció de tasques que també ha fet minvar l'àmbit a fiscalitzar per part dels diputats que són part de la comissió d'Afers Institucionals, una de les més rellevants fins a l'anterior legislatura. En aquest sentit, Ciutadans va justificar el poc pes polític de la comissió al fet que siguin ells els que presideixin aquest òrgan com a principal grup de l'oposició.

A més de C's, tant el PSC com el PP i Catalunya Sí Que es Pot ja van advertir que, malgrat no sigui una tasca de la comissió, vigilaran la redacció de les tres lleis de ruptura amb l''Estat. L'oposició considera que no hi ha cap majoria social que avali aquesta actuació. El diputat Ferran Pedret va advertir al govern que “si decideix saltar la paret, no hi trobarà prou gent a l'altra banda”. Munté va replicar que és precisament el model federal que defensa el PSC “el que no té prou suport per tirar endavant, ni entre el partit ni entre la ciutadania”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia