Política

El pla de govern relligarà l'eix nacional amb el social

Inclourà indicadors de compliment i un calendari per als projectes

El Consell Executiu va acordar ahir iniciar l'elaboració del pla de govern per a la legislatura més curta, amb el propòsit de relligar l'eix nacional amb el social. La portaveu del govern, Neus Munté, va precisar que el pla inclourà indicadors i un calendari que en facilitaran la fiscalització. La previsió és que CDC i ERC es basin en el programa electoral de JxSí per tancar el que haurà de ser la guia de l'acció governamental, amb tres eixos: la garantia d'un nou estat del benestar per a tothom, una economia al servei de les persones i l'impuls de bones pràctiques i de regeneració democràtica. Segons Munté, l'objectiu és que estigui enllestit abans de dos mesos.

Sobre la taula de l'executiu hi ha, entre d'altres, el futur del projecte BCN World, que genera discrepàncies entre CDC i ERC i que, segons va avançar el president de la Generalitat dimecres passat al Parlament, s'intentarà impulsar amb el consens dels grups parlamentaris. El govern entén que el dret a vet que tenia la CUP sobre el projecte director urbanístic, que quedava en suspens en la proposta d'acord global que els cupaires van acabar rebutjant (entre altres raons perquè mantenia la candidatura d'Artur Mas com a president), ara ja no és aplicable.

El govern va continuar nomenant nous membres del sottogoverno. L'economista Marta Espasa és la nova directora general de Tributs i Joc de la Generalitat. Espasa havia format part de diversos grups d'experts per a la l'elaboració de la balança fiscal de Catalunya.

La CUP apressa Puigdemont per la comissió del deute

La CUP va instar ahir el govern a constituir “aviat” el grup de treball que ha d'abordar la renegociació del deute de la Generalitat i desplegar l'annex social de la declaració de ruptura del 9-N. La formació anticapitalista va defensar que hi participin tots els partits, experts i entitats socials. Les reunions es desenvoluparan en paral·lel a la negociació del pressupost. Mentre que l'executiu de Carles Puigdemont insisteix que el pacte d'estabilitat garanteix també els comptes, la CUP al·legava el contrari i advertia que no se'ls pot demanar un suport “acrític al pressupost”. Els cupaires intentaven pressionar el govern després de la marxa de Corrent Roig i que Endavant va qüestionar en un comunicat les condicions de l'acord amb JxSí. Una crítica que el portaveu de la CUP al Parlament, Albert Botran, va qualificar de “legítima”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona