Política

El cunyat de Barberá: “Si jo sé que la meua muller dóna 1.000 euros al PP l'encalce a bufetades”

El lletrat, que s'encarrega de la defensa de l'exsecretària del PP a l'Ajuntament, nega la participació de la seua parella en el presumpte blanqueig de diner

Espera que s'alce el secret de sumari per conéixer les acusacions

L'advocat José María Corbín, marit d'Asunción Barberá, germana de l'excaldessa de València i senadora Rita Barberá, ha assegurat hui que la seua dona “no sabia res” del presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal del PP en l'Ajuntament, que s'està investigant en el cas Imelsa, i ha agregat: “Permeteu-me la llicència; si jo m'assabente que la meua dona ha donat 1.000 euros, l'encalce a bufetades, ni ha donat ni li'ls ha demanat ningú; és funcionària de carrera i això ja em dol un poc més”.

El lletrat, que s'encarrega de la representació de l'exsecretària del grup municipal popular María del Carmen García Fuster –una de les persones detingudes en l'operació Taula– s'ha manifestat en aquests termes en declaracions als periodistes a les portes de la Ciutat de la Justícia, on hui s'han représ les declaracions de regidors, exregidors i assessors del PP investigats per blanqueig.

Corbín, que ha mantingut una actitud irònica i altiva amb la premsa, ha arribat dient que anava als jutjats per un tema d'accions bancàries. Quan els mitjans li han començat a preguntar pel cas Imelsa i per la seua cunyada, Rita Barberá, en concret sobre què pensa del seu aforament, ha contestat: “No pense perquè el saber ocupa lloc, crec que el Barcelona va a passar aquesta vesprada a la final (de la Copa del Rei)”.

No està imputada

Sobre per què no parla l'exalcaldessa, ha dit que “ella sabrà” i ha considerat que “quan sàpiga de què l'acusen, haurà de donar alguna explicació; caldrà veure què proves tenen, perquè potser és mentida”. En aquest punt, ha subratllat que el procediment està encara sota secret i “quan s'alce es veuran les coses; igual s'arxiva o igual és una causa tremenda i potser imputen a algun periodista”.

En el mateix to , quan se li ha interrogat per si està assessorant a Rita Barberá, ha replicat que “no aconsella ni a les seues filles”. Ha recalcat que està desitjant que s'alce el secret de sumari i aleshores, tal vegada, estarà “encantat” i canvia d'actitud, “com ho fan Paquirrín, la duquessa d'Alba i tots aquests”.

Ha recordat que Rita Barberá no és la seua clienta “perquè no està imputada” i, si finalment ho estiguera, s'hauria de manar a “un altre fòrum”, en referència al Tribunal Suprem, ja que l'excaldessa és aforada per la seua condició actual de senadora. Sobre si ha parlat amb ella, ha tornat a ironitzar: “Som una família molt unida, parlem molt tot, ens veiem sols la nit de Nadal”.

Cas Nóos

També se li ha preguntat per l'exvicealcalde Alfonso Grau i les informacions que asseguren que va buidar la caixa B del PP en l'Ajuntament. “No tinc ni idea de si hi ha caixa B ni què buida Grau, imagine que buidarà el poal de fem”. Ací ha afegit, a la pregunta sobre el sentiment de “solitud” de Grau, que “no està sols, està casat, la que no està casada és Rita Barberá”.

Sobre si García Fuster està preocupada, ha reconegut que “a ningú li agrada que li posen les manilles i dormir en un calabós” encara que ha afirmat que ell, com a advocat, “no està preocupat”. “Mai he cregut ni en finançament ni en il·legalitats; no sé com funcionen els partits i crec que vostés tampoc”, ha dit als mitjans, per a afegir que si ell haguera donat alguna cosa hauria demanat que es retornara “però jo no sóc partidari de donar res”.

En interrogar-li per les informacions que asseguren que Asunción Barberá era coneixedora del procediment per a blanquejar diners, ha defés la seua dona “No té res a veure amb el PP, ni sé si ha votat al PP; solament era cap de gabinet, no està afiliada i res té a veure el gabinet d'Alcaldia amb el que haja fet el PP. “La meua dona no és assessora per la cara, sinó funcionària”, ha advertit.

També ha al·ludit al judici del cas Nóos, que no creu que “afecte” a Rita Barberá. En aquesta causa hi ha “imputats claríssims: el gendre i la filla del que abans era Rei i el soci; parleu d'aforament com si foren impunes o immunes, i és sols que és un altre tribunal, això està muntat així i un dia per tu i un altre per mi en aquest país solament hi ha un immune, que és el coronat, el Rei. Si hi ha alguna cosa, procedirà el tribunal que haja de procedir i, si no, és que no hi ha res”.

Finalment, s'ha mostrat disgustat per la presència dels periodistes: “Creieu que això és normal? Per què no li pregunteu al jutge o al fiscal? A què jo sé per què?. No hi ha raó perquè jo tinga aquest interés mediàtic”, ha rematat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia