Política

Barberá desconeix perquè ha de donar explicacions quan no es troba investigada ni processada

L'exalcaldessa de València no ha assistit “per prudència” a la reunió del grup parlamentari del Senat que ha presidit Mariano Rajoy

L'exalcaldessa de València i actual senadora pel PP, Rita Barberá, ha assenyalat que no entén el que està passat a l'entorn del cas Imelsa i el perquè es troba com a protagonista de l'actualitat sense estar investigada, processada i “sense tenir res a veure amb Imelsa ni amb els moviments a l'entorn del grup municipal de València”. En declaracions al diari La Razón, recollides per l'ACN, Barberá ha dit que no entén el perquè ha de sortir a donar explicacions, tal i com li han reclamat alguns companys del seu partit, “quan no sé de què he de donar-les”. Així mateix, Barberá ha confirmat que aquest dimecres tampoc acudirà al Senat perquè en les condicions actuals considera “més prudent” no ser-hi. El grup parlamentari popular a la cambra alta ha evitat designar Barberá com a presidenta de cap comissió, atesa la incertesa sobre el seu futur judicial. L'exalcaldessa sí serà suplent a la diputació permanent del Senat. Continuaria com aforada en el cas de ser processada i que es convoquessin noves eleccions espanyoles.

Rita Barberá es troba en el centre de l'actualitat a causa de la investigació derivada de l'Operació Taula, que va finalitzar amb detencions de l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus, tres exvicepresidents i una exregidora de Cultura a l'Ajuntament de València. Així mateix, la Guàrdia Civil i el magistrat que instrueix el ‘cas Imelsa' mantenen la condició d'investigats a 8 actuals regidors del PP, 6 exregidors i 20 assessors del grup municipal a l'Ajuntament de València per un presumpte cas de blanqueig a través d'aportacions al partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt
Jéssica Albiach
Candidata de Comuns Sumar a les eleccions al Parlament

“Illa obre la porta a pactar amb Junts per fer el Hard Rock, la B-40 i ampliar l'aeroport”

Barcelona
Dani Cornellà
Cap de llista a Girona per la CUP

“La CUP és una opció real de govern i ho hem demostrat”

Girona
la crònica

La plaça Artós, als peus d’Ayuso

guerra a gaza

Hamàs accepta la proposta d’alto el foc temporal

barcelona