Política

Barberá, enfadada amb el PP perquè no l'ha defensat

L'exalcaldessa de València no assisteix a la reunió del grup del Senat amb Rajoy, que evita la foto amb la qüestionada exlíder

L'expresident Alberto Fabra continua pressionant-la perquè parle

Hi hagué un temps en què el president en funcions del govern espanyol evitava xafar el País Valencià. El segon graner de vots del PP es va convertir per a Mariano Rajoy en un territori minat, amb casos de corrupció en totes les demarcacions i càrrecs del partits asseguts al banc dels acusats. Durant eixe temps Rajoy, però, va mantindre confiança cega en qui sempre ha considerat “la millor alcaldessa d'Espanya”. Ara, però, el líder dels populars també evita coincidir amb qui va dirigir amb mà de ferro l'Ajuntament de València durant vint-i-quatre anys. Ni tan sols es pronuncia sobre la seua situació processal.

Barberá, finalment –com ja havia fet dimarts–, no va aparéixer ahir pel Senat, on el grup popular havia convocat una reunió que va presidir Rajoy. Segons va donar a conéixer el diari La Razón, l'actual senadora per designació territorial va indicar que en les condicions actuals considerava “més prudent” no ser-hi. També va expressar que no entenia el que està passat a l'entorn del cas Imelsa i el perquè es troba com a protagonista de l'actualitat sense estar investigada, processada i “sense tenir res a veure amb Imelsa ni amb els moviments a l'entorn del grup municipal de València”. En aquest sentit, Barberá va insistir que no sabia perquè havia de donar explicacions, tal i com li estan reclamant alguns dels seus companys de partit des què es va conéixer un presumpte blanqueig de diner. “No sé de què he de donar-les”, expressava.

Seria aquesta pressió la que estaria “molestant” l'exalcaldessa qui va manifestar al seu cercle que “està molt enfadada” perquè creu que el partit no l'ha defensat com ella entén que es mereix, segons va informar l'agència Europa Press. De fet, ahir l'expresident de la Generalitat, qui ha reconegut ja en alguna ocasió que no li havien deixat fer més al si del partit contra la corrupció, sostenia que és “difícil creure” que l'ara senadora Rita Barberá no sabera res del que succeïa en el seu grup municipal quan “el seu entorn” està sent investigat en l'operació Taula. Alberto Fabra insistia que Barberá ha de “donar la cara” i explicacions a la ciutadania i li va demanar també que “faça un pas arrere” perquè “el PP puga seguir avançat i generant confiança” encara que va matisar que és “important” respectar la presumpció d'innocència.

Secret de sumari

Un altre que va apel·lar a la presumpció d'innocència de la senadora va ser el seu cunyat. L'advocat José María Corbín, marit d'Asunción Barberá, germana de l'excaldessa, assessora i funcionària de del consistori va indicar– després d'assistir com a lletrat de l'exsecretària del grup municipal– que les explicacions les hauria de donar sols “quan sàpiga de què l'acusen; caldrà veure què proves tenen, perquè potser és mentida”. En aquest punt, va subratllar que el procediment està encara sota secret i “quan s'alce es veuran les coses; igual s'arxiva o igual és una causa tremenda i potser imputen a algun periodista”. Corbín també va negar que la seua muller coneguera res del presumpte procediment per a blanquejar diner.

LES FRASES

No sé per què hauria d'eixir públicament a donar explicacions si no estic sent investigada
Rita Barberá
Alcaldessa de València
És difícil creure que no sabera res del que succeïa al seu grup quan tot el seu entorn està sent investigat
Alberto Fabra
Expresident de la Generalitat
Quan s'alce el sumari caldrà veure quines proves tenen, perquè potser tot és mentida
José María Corbín
Cunyat de Rita Barberá


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona