Política

illes balears

Un tercer exalt càrrec de Matas admet que s'atorgaven contractes a Nóos a dit

Nova sessió del judici pel cas Nóos que asseu al banc dels acusats Cristina de Borbó –germana de Felip VI–, el seu marit, Iñaki Urdangarin, i quinze persones més, entre elles l'expresident balear Jaume Matas. Precisament en la sessió d'ahir, la tercera, van declarar dos exalts càrrecs de Matas: l'exgerent de la Fundació Illesport, Gonzalo Bernal, i l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme Juan Carlos Alía. Tots dos van col·laborar amb el fiscal i van confessar. Amb ells, doncs, ja són tres els exalts càrrecs del govern de Matas que han confessat i han assenyalat directament l'exdirigent del PP balear.

Ahir, Bernal va assegurar que s'adjudicaven contractes a l'Institut Nóos sense tenir en compte criteris professionals, només pel fet que darrere hi havia Iñaki Urdangarin, el gendre de Joan Carles I, aleshores rei. L'exgerent de la Fundació Illesport va admetre en un moment de l'interrogatori davant les preguntes de la fiscal que, si s'haguessin celebrat concursos, el preu dels contractes podria haver estat més baix i probablement no s'haurien decantat per Nóos. En un altre moment, Bernal va admetre nombroses irregularitats en la gestió quotidiana de la Fundació Illesport, començant per la seva pròpia designació com a gerent. Acabada la compareixença de Bernal, li va tocar el torn a un altre excàrrec de confiança de Matas, l'exdirector de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Juan Carlos Alía, que també ha confirmat que Matas “ordenava a dit l'Institut Nóos”. També va declarar l'exasesor jurídic de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) Miquel Àngel Bonet, l'únic dels 17 inculpats de la causa que es troba a presó, que va assenyalar que l'ordre de Matas de contractar Urdangarin era “dràstica i directa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona