Política

Puig convoca els diputats i senadors valencians per reclamar des de la unitat la millora del finançament

La reunió se celebrarà el pròxim dimarts i s'espera l'assistència de tots els parlamentaris que representen el País Valencià

L'exigència serà per a “governe qui governe”

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous que ha convocat tots els diputats i senadors que representen el País Valencià a una reunió on explicitarà la posició del seu executiu en la reclamació d'un millor finançament i demanarà “suport” i unitat en aquesta reivindicació al govern espanyol, “acceptada i consensuada” per la majoria. En una compareixença al pati gòtic del palau de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ha remarcat la necessitat d'aconseguir millor finançament perquè “sense finançament la viabilitat de la Generalitat Valenciana és impossible”. Puig ha considerat “fonamental moure fitxa en la nostra agenda” i ha indicat que els valencians no es poden permetre que l'agenda política espanyola “deixe fora a una qüestió que és fonamental per a la Comunitat Valenciana”.

Puig ha reiterat que “governe qui governe” la posició de la Generalitat Valenciana serà “invariable”. El cap del Consell ha expressat la seua voluntat que hi haja un govern “sensible” al finançament però ha assenyalat que la reivindicació és “justa” i que la durà “fins el darrer moment”.

Preguntat pels mitjans sobre si aquesta qüestió està sent prioritària en les negociacions de Pedro Sánchez per conformar govern, el president valencià ha indicat que ha de ser prioritari perquè “si es vol formar un govern que vol prioritzar l'extensió dels serveis públics i l'estat del benestar, aquest està residenciat a l'àmbit autonòmic. Més enllà del canvi de model de finançament, el nou govern ha de garantir la igualtat entre espanyols, que és el que ara està trencat”.

Així mateix, Puig ha dit que confia que en l'àmbit de la concreció “s'avance cap a un producte final que siga el de la igualtat”. Sobre la proposta d'un estat federal i com el PSOE ha resolt aquesta qüestió en el document que ha lliurat a la resta de partits, Ximo Puig ha indicat que la proposta és “oberta i enunciativa” i que no arriba a la concreció. Al respecte, Puig ha dit que la reforma de l'Estat ha d'estar àmpliament consensuada i que ell aposta per la via federal com “la via més plausible”. “No caben posicions que no entenguen l'actual realitat política del país”, ha defensant, tot reconeixent però que un procés de diàleg obert “necessàriament comporta renuncies” i que els acords “són la suma de visions i allò que es pragmàticament possible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona