Política

ICV vol fer una nova hegemonia d'esquerres

L'única candidatura a la direcció recalca que no renuncia a la sigla

L'única candidatura que, per ara, aspira a dirigir ICV (Marta Ribas, David Cid i Ernest Urtasun, com a portaveu) pretén reforçar el partit perquè faci una aportació ferma, sense renunciar a la sigla, per construir “una nova hegemonia d'esquerres”. ICV vol solidificar els llaços amb les altres forces amb què recentment ha fet “confluències” electorals. “Hem d'anar cap a una veu única que parli a la societat, la gent ens ho demana, és una voluntat compartida amb altres sectors i l'experiència fins ara ha estat bona”, va assegurar Urtasun, que va restar importància a algunes discrepàncies que han sorgit, per exemple, en el si de Catalunya Sí que es Pot al Parlament.

La declaració d'intencions que ahir va presentar la candidatura, acompanyada del seu grup promotor, recalca el seu repte d'“aconseguir majories de canvi per governar”. Els precandidats d'ICV van insistir en el “mètode” de la “cooperativa” per construir aquesta nova força, entre “iguals” i amb un procés que comenci “des de baix”. “ICV no té cap intenció de dissoldre's com a organització”, va recalcar Urtasun. La votació per part de la militància i els amics d'ICV es farà entre el 7 i l'11 de març, i tres dies després es faran públics els resultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia