Política

Lloret obre el web municipal a les propostes veïnals

El municipi selvatà aplica per primera vegada el pressupost participat, dotat amb 500.000 euros

L'Ajuntament de Lloret de Mar ja ha posat en funcionament el portal al web municipal per poder fer propostes per al pressupost participat per barris. En aquest procés, que s'aplica per primer cop a la població, i que el responsable de l'àrea, Josep Lluís Llirinós, va definir com a “pla pilot”, hi poden participar tots els empadronats a Lloret majors de 16 anys, per tal que els veïns puguin decidir sobre una part del pressupost d'inversions de la corporació.

Una vegada aprovat per ple, dilluns passat, el Consell Veïnal (l'òrgan territorial al voltant del qual s'articula el projecte), el procés comença a caminar i hi ha la possibilitat de fer propostes a través d'un formulari al web municipal Lloret.cat, que, a més, estrena disseny.

Seguidament, entre el 20 de febrer i el 4 de març, se celebraran les assemblees en cadascuna de les zones en què s'ha organitzat el municipi exclusivament per a aquest projecte. A banda de presentar-hi propostes, les persones assistents les sotmetran a debat i n'escolliran cinc de prioritàries. Aquestes propostes, una vegada els tècnics municipals n'hagin avaluat la viabilitat, seran objecte de votació els dies 13 i 14 de maig. Els projectes més votats seran els que es desenvoluparan.

El regidor de Participació Ciutadana, Josep Lluís Llirinós, va destacar ahir: “Amb aquest projecte, que hem dissenyat com a prova pilot, volem obrir una part del capítol d'inversions del pressupost i preguntar a la gent quins projectes creuen que són prioritaris al seu barri.” “Volem obrir el debat amb els veïns i veïnes, conèixer quines són les seves demandes, per finalment amb una votació escollir el projecte o els projectes a desenvolupar a cada zona”, hi va afegir.

El regidor considera que amb el projecte, “més enllà que els ciutadans aprenguin a analitzar la realitat que els envolta, establir quines són les seves prioritats i construir les seves demandes de manera col·lectiva, es pretén també promoure la cultura participativa del municipi, acostant la gestió municipal a la ciutadania”.

LA FRASE

Aquest projecte l'hem dissenyat com a prova pilot, volem preguntar a la gent quins projectes veuen prioritaris
Josep Lluís Llirinós

El municipi, en 13 zones i barris

La quantitat destinada aquest any al pressupost participat és de 500.000 euros. El reglament que es va aprovar en el ple dibuixa tretze zones, que no es corresponen estrictament amb barris: el barri dels Pescadors, Can Ballell, Can Sabata-zona esportiva, El Rieral, Molí-Mas Vilà-Can Ribalaigua, Can Carbó-Mas Baell, Nucli Antic, Puigventós, Zona Centre, Zona Est, Zona Nord, Zona Oest i Zona Sud. Els criteris de repartiment dels 500.000 euros es basen en el nombre d'habitants, la superfície que ocupa el barri o zona, la densitat de població i l'edat (menors de 16 anys o majors de 60 anys).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia