Política

El propietari de L'Indépendant nomenat ministre per Hollande

Jean-Michel Baylet serà el nou ministre de l''Aménagement du territoire et de la ruralité'

És el propietari de les principals capçaleres de premsa de la nova regió encara sense nom

Jean-Michel Baylet ha estat nomenat ministre de l'endegament del territori i de la ruralitat (Aménagement du territoire et de la ruralité) en el nou govern de François Hollande i Manuel Valls.

Baylet és president del petit partit radical d'esquerra (PRG) aliat tradicional dels socialistes francesos. Amb 69 anys, ha estat diputat i senador i fou ministre i secretari d'Estat amb François Mitterrand com a president. Molt arrelat a Tolosa del Llenguadoc, és considerat com un dels homes polítics més influents de l'ex-regió del Migdia-Pirineus, on va ser president del departament del Tarn e Garona durant 30 anys.

Monopoli de la premsa

La família Baylet és la propitària del potent diari La Dépêche du Midi de Tolosa, i el nou ministre n'és l'actual president i director general. Amb la compra, l'any passat, del grup Sud-Ouest des Journaux du Midi, que inclou capçaleres com l'Indépendant de Perpinyà, Midi Libre de Montpeller i Centre-Presse de Rodés, Baylet ha obtingut el monopoli de la premsa escrita de la nova regió encara sense nom que engloba Migdia-Pirineus i Llenguadoc-Rosselló.

El nou ministre del govern de París afirma sovint que és un “defensor de la llengua occitana” tot i que no la practica gaire en públic i només li ofereix migrats espais en comptades ocasions en les seves publicacions i diaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia