Política

Els escàndols del PP

Mitjanit al jardí d'Aguirre i Barberá

La corrupció del PP madrileny instal·la la imatge de la policia registrant Génova

“De 500 càrrecs, només dos han sortit carbassa”, justifica la ‘lideresa'

“Es creu Dorothy a «El màgic d'Oz» i això és «Gomorra»”, diu Espinar (Podem)

“No em sentoacorralat per la corrupció mentre jo pugui presentar mesures”, diu Rajoy davant els casos

Hi va haver una època en què la seu del PP al cèntric carrer Gènova 13 dormia en silenci quan el porter apagava el llum en l'última ronda. En un moment en què el president del partit es juga esgotar l'última opció de ser reelegit a La Moncloa i reivindica que va ser el més votat, però, la seu popular esdevé una mansió dels horrors on el soroll per la destrucció dels ordinadors de l'extresorer Luis Bárcenas conviu amb les visites nocturnes de la Guàrdia Civil per escorcollar la primera planta de l'edifici: la del PP de Madrid d'Esperanza Aguirre.

L'última ramificació de la trama Púnica és el divendres a la matinada va portar els guàrdies civils a irrompre de nit a la seu del PP a la recerca de documents de l'exgerent dels populars madrilenys, Beltrán Gutiérrez Moliner, per ordre del jutge de l'Audiència Eloy Velasco, en el marc de la investigació per finançament il·legal. El fil que estira el jutge és una agenda intervinguda per la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil a Francisco Granados, exmà dreta d'Aguirre i exsecretari general del PP madrileny, que dorm des del 2014 a la presó d'Estremera, que ell mateix va inaugurar el 2008 sent conseller del govern regional. L'agenda de Granados era incomprensible per als investigadors, però el seu antic soci i testaferro, David Marjaliza, el va trair i es va oferir a traduir les xifres i els noms quan la fiscalia anticorrupció li va fer saber que s'enfrontava a “quasi tots els delictes econòmics que figuren al Codi Penal”. La traducció de Marjaliza, per exemple, és el que ha implicat en la trama Púnica el número tres de la presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes: Jaime González Taboada. La trama Púnica, però, és tan densa que té 92 imputats i esquitxa quatre comunitats governades en el moment dels fets pel PP –Madrid, el País Valencià, Múrcia i Castella i Lleó–, a més d'una desena d'ajuntaments populars.

L'atzar va voler que l'enèsim registre nocturn a la seu del PP arribés la vigília de la declaració d'Aguirre –ja prevista– davant la comissió d'investigació sobre corrupció de l'Assemblea de Madrid. Lluny d'acusar el cop, la presidenta del PP madrileny es va vantar del seu full de serveis com a cercatalents. “La meva carrera política es llarguíssima i he manejat més de 200.000 milions d'euros. Veritat que és increïble? He passat sis anys de regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Madrid, he estat ministra d'Educació, presidenta del Senat i he estat nou anys presidenta de Madrid, que sortien a raó de 17.000 milions l'any. En aquest temps he nomenat més de 500 alts càrrecs i dos m'han sortit carbassa i de moment cap condemnat: Granados i Alberto López Viejo”, es va vantar Aguirre. “Es creu Dorothy a El màgic d'Oz i això és Gomorra”, li va etzibar el diputat de Podem Ramon Espinar.

Ahir, quan Génova recuperava la calma, Rajoy va descobrir que ja no li preguntaven només pel jardí d'haver blindat l'aforament de Rita Barberá, sinó també per Aguirre i per si viu acorralat a cop d'esglai diari. “Jo no em sento acorralat mentre jo sigui president i pugui presentar mesures per lluitar contra això”, va voler calmar els seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia