Política

El PSOE convoca per dissabte una consulta a la militància sobre els acords per formar govern

Fins ara, la formació socialista només tindria els vots de C's, insuficients perquè Sánchez sigui investit com a president

El PSOE ha convocat per a aquest dissabte la consulta amb la militància perquè es pronunciï sobre els acords amb altres forces polítiques que permetin escollir el secretari general socialista, Pedro Sánchez, com a nou president del govern espanyol. Fins ara, Sánchez només disposaria dels vots de Ciutadans per ser investit i necessita arribar a acords amb altres forces per aconseguir els suports necessaris per almenys ser escollit en segona ronda amb majoria simple.

La pregunta que farà el PSOE als seus militants serà: “El PSOE ha arribat i proposat acords amb diferents forces polítiques per donar suport a la investidura de Pedro Sánchez a la presidència del govern. Dones suport a aquests acords per conformar un govern progressista i reformista?”. El resultat no serà vinculant.

Amb l'objectiu d'afavorir la participació, el PSOE celebrarà una campanya informativa entre la seva militància, que es durà a terme els dies 25 i 26 de febrer, i facilitarà la possibilitat de vot electrònic a través de la plataforma MiPSOE, divendres i dissabte, dia de la consulta, fins a les vuit del vespre.

La votació a les urnes se celebrarà al llarg de dissabte conforme als horaris aprovats a les bases, és a dir, durant vuit hores en els centres de votació amb 100 o més electors, i durant almenys quatre hores per als centres amb menys de 100 electors, de deu del matí a dues del migdia o bé de quatre de la tarda a vuit del vespre.

El resultat de la consulta no serà vinculant i haurà de ser ratificat posteriorment pel Comitè Federal del PSOE, que es reunirà el pròxim 29 de febrer segons ha aprovat també la direcció socialista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona