Política

Polítics i veïns de Lloret recolliran signatures per exigir l'obertura dels CAP

Els grups representats en el consistori i associacions de veïns han acordat un manifest

El ple de Blanes demana que s'investigui la Corporació de Salut

Els partits polítics representats a l'Ajuntament de Lloret i els veïns van arribar a un acord dijous al vespre per començar a recollir signatures per exigir al Departament de Salut la reobertura dels CAP a les nits. Aquesta és una petició reiterada, no només de l'Ajuntament de Lloret, sinó també del de Blanes, on dijous es va reclamar en el ple i per unanimitat demanar al Parlament de Catalunya que es creï una comissió d'investigació de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. També van demanar, entre altres coses, que es restableixi el servei de ginecologia.

En la reunió de dijous a Lloret estaven convocats tots els partits i les associacions de veïns, segons va explicar l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat. Es va acordar continuar amb les dues vies de pressió: la institucional i la cívica i ciutadana. En aquesta es va acordar les mesures a prendre, tal com es va acordar en el ple del 4 de desembre de l'any passat. En el ple de dilluns es donarà a conèixer el manifest que serveix per recollir signatures, que tindran el segell de l'Ajuntament de Lloret de Mar. Els fulls per recollir signatures per reclamar que s'obrin les urgències nocturnes es podran trobar a l'oficina d'informació i atenció ciutadana (OIAC), en dependències municipals i en establiments comercials i de restauració. El manifest consensuat exposa que Lloret té una població de mitjana superior a les 50.000 persones, més d'un milió de visitants i cinc milions de pernoctacions, i que, a més, fora de la temporada d'estiu té turisme de la tercera edat. Aquestes característiques fan que el tancament de les urgències nocturnes contribueixi al col·lapse de l'hospital de Blanes.

Les farmàcies de moment no obren

En el darrer ple de Lloret, Jaume Dulsat va avançar que era molt probable que les farmàcies de Lloret fessin torns per obrir a la nit (ara no obren perquè els CAP estan tancats). L'alcalde, però, va explicar que es va reunir amb els presidents dels col·legis de farmacèutics de Girona i de Lloret i que li havien manifestat que les farmàcies veuen “injust” obrir a la nit si no hi ha cap ambulatori obert. “Hi estem treballant, tampoc volem causar un greuge als farmacèutics“, va dir l'alcalde de Lloret. “Em van ensenyar estadístiques del que despatxaven les farmàcies de Blanes el mes de novembre, i no era gaire”, hi va afegir. Aquesta poca activitat a les farmàcies de guàrdia de Blanes no justificaria, segons els farmacèutics, obrir també les de Lloret. D'altra banda, Dulsat va dir que encara no tenen una nova data de reunió amb el nou conseller de Salut, Toni Comin. A Blanes, el portaveu de CDC, Quim Torrecillas, va dir que es reuniran amb el conseller el 14 de març i que hi podran ser regidors de totes les poblacions afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona